Αλέξης Βασιλικός, Here Is All There Is

Ατομική έκθεση φωτογραφίας

LIFOTEAM 17.3.2016 | 00:00

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες οι οποίες τραβήχτηκαν από το 1995 έως και το 2015. Κάποιο διάστημα μετά από την στιγμή και τον τόπο της κάθε λήψης και μέσα από μία εξαντλητική διαδικασία επιλογής και editing, μονάχα λιγοστές εν τέλει επιβιώνουν. To editing έχει κεντρικό ρόλο στο έργο του Βασιλικού το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και ψηφιακά κολάζ. Στην τρέχουσα έκθεση εκτίθενται 36 έργα -τόσα όσα και ο μέσος αριθμός λήψεων ενός κλασικού φιλμ 35 χιλιοστών.

 

Μέσα από τη διαδικασία του editing, την σύνθεση, το γκρουπάρισμά και τον τρόπο που διαδέχεται η μία την άλλη δημιουργείται ένας ρυθμός ικανός να ενεργοποιήσει και να νοηματοδοτήσει τις εικόνες, τις οποίες διατρέχει μία αδιόρατη σύνδεση όπου οι θεατές της έκθεσης καλούνται να δημιουργήσουν νοητικά το δικό τους edit σε μια ανοικτή αφήγηση χωρίς όρια.

 

Bio: Ο Αλέξης Βασιλικός (γ.1977) σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Φωτογραφία στη Μπολόνια και την Αθήνα. Δουλεύει ως εικαστικός φωτογράφος από το 1995. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Ώστιν (Τέξας), το Ντε Μόιν (Αιόβα) και αλλού. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στα περιοδικά Der Grief, Galavant, Cactus, Artwort, Fisheye magazine, Oxford American, A public space, piK, Vice, SLEEK, Kaltblut και Paper Journal. Από το 2012 εκδίδει μαζί με τον Jerome Montagne το περιοδικό PHASES magazine, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που εστιάζει στη διεθνή φωτογραφία.

ΠΟΤΕ17/03/2016 - 28/04/2016
ΠΟΥCAN, CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός