Μια σημαντική έκθεση με τίτλο «Δύο εικαστικά αφηγήματα: Γιώργος Σταματόπουλος- Σοφία Φωτιάδου» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο International Art Center Athens, από την πρόεδρο Yu Limin και με την Αιγίδα του Δήμου Αλίμου.

 

Οι δύο καλλιτέχνες ισορροπούν με τα έργα τους έναν όμορφο κόσμο γεμάτο από γλυπτικές, χαρακτικές και ζωγραφικές αναζητήσεις δίνοντας το στίγμα για μία νέα αντίληψη πραγμάτων. Η εκλεπτυσμένη γλυπτική σύγχρονη δημιουργία του Γιώργου Σταματόπουλου ακουμπά στην αρχαιοελληνική και μας υπενθυμίζει το κάλος της τέχνης ως σημαντικό και λειτουργικό  διάνθισμα στην καθημερινότητα μας.

 

Μεγάλα και μικρότερα έργα έχουν την δική τους συνομιλία με τον θεατή ώστε να τον κάνουν μύστη με το άγγιγμα ψυχής του καλλιτέχνη σε έναν ιδεατό κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Η πορεία στην καλλιτεχνική ζωή του δημιουργού έχει περάσματα από διαφορετικές πτυχές της τέχνης και αναγνωρίσθηκε δημοσίως εντός και εκτός Ελλάδας. Στην έκθεση ξεχωρίζουν τα μεγάλα γλυπτά του με την λάμψη του σκαλισμένου λευκού μαρμάρου Διονύσου και τα εγχάρακτα επιτοίχεια σε φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα. Έργα που βγάζουν άριστες καλλιτεχνικές αναπνοές και κρατούν την αλυσίδα από το κλέος των αρχαίων μαρμαρογλυπτών έως σήμερα.

 

Την παράσταση στην παράλληλη αυτή συνύπαρξη των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών κλέβουν τα μεγάλα ζωγραφικά έργα της Σοφίας Φωτιάδου. Ένας ωραίος και πλουραλιστικός χρωματικός κόσμος αγκαλιάζει την ματιά των θεατών και τους ταξιδεύει στον ψυχισμό της και την εννοιολογική της έκφραση. Η καλλιτέχνης μας σαγηνεύει με την συνύπαρξη ενός  μαγικού κόσμου, της φύσης και της ανθρώπινης παρουσίας.

 

Όλα έχουν την  δική της ανάγκη να εκφράσει την αγωνία της για την διατήρηση του περιβάλλοντος  ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στον πλανήτη γη. Οι ομορφιές που αντανακλώνται από τα έργα της  έχουν την δύναμη να εγκλωβιστούν στην μνήμη και να γίνουν φορείς  συνειδησιακής και δημιουργικής σκέψης. Λαμπερές δημιουργίες με σφρίγος καλλιτεχνικής ωριμότητας μας καλούν να τα επισκεφθούμε και να ανοίξουν οι δρόμοι του μυαλού μας.

 

«Δύο εικαστικά αφηγήματα: Γιώργος Σταματόπουλος- Σοφία Φωτιάδου»: Μια ιδιαίτερη έκθεση στο International Art Center Athens

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Μάγδα Καραγιαννιώτου - Μυστικού,  δημοσιογράφος F.I.J.E.T. world Art writer.

Εγκαίνια Έκθεσης: 23 Οκτωβρίου 2024, ώρα 19.00

Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 23/10/24 έως 1/1/25

Ώρες και ημέρες επίσκεψης στον εκθεσιακό χώρο του International Art Center • Athens:

Δευτέρα  - Παρασκευή:  10.00 – 14.00 

Σάββατο: 12.00 -  17.00

Ευβοίας 38, Άλιμος, 17456

Τηλ.: 6972486656 - 6971879116

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός