Την νέα σειρά έργων της εκθέτει η ζωγράφος Μάγδα Σιάμκουρη στην Γκαλερί ΣΚΟΥΦΑ. Ο ιστορικός της τέχνης Γιάννης Μπόλης σημειώνει για τη δουλειά της που θα παρουσιασθεί στη Γκαλερί:

 

«Η Μάγδα Σιάμκουρη καταθέτει ένα ιδιότυπο και καθηλωτικό ζωγραφικό σύμπαν χρησιμοποιώντας μαύρα μελάνια σε συνθέσεις μεγάλων διαστάσεων όπου το ανεικονικό εμπλέκεται με το παραστατικό.                                       

Κορμοί και κλαδιά αναπτύσσονται και συνδυάζονται περίτεχνα μέσα από μια εξαιρετική αίσθηση ρυθμού και ισορροπίας –παλίμψηστες εικόνες ενός αρχέγονου δάσους που ανακαλεί μύχιες επιθυμίες, σκέψεις και παρορμήσεις, φασματικά είδωλα και προβολές ενός άχρονου περιβάλλοντος βυθισμένου στη σιωπή και τη μοναξιά. Οι πυκνώσεις και οι αραιώσεις του μαύρου, οι τονικές διαβαθμίσεις του φωτός, τα επάλληλα περάσματα-επικαλύψεις και η διαφάνεια, ο διάλογος ανάμεσα στο θετικό και το αρνητικό απείκασμα, προσφέρουν εκρηκτική δύναμη, εσωτερική ένταση και εκφραστικότητα. Το φυσικό συνυπάρχει με το αινιγματικό και το διφορούμενο, το συνειδητό συμβιώνει με το υποσυνείδητο, εμπλουτίζοντας τη ζωγραφική της Σιάμκουρη μ’ ένα βαθύτατο πνευματικό περιεχόμενο».

 

www.skoufagallery.gr

ΠΟΤΕ17/01/2013 - 09/02/2013
ΠΟΥΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός