Έκθεσης ζωγραφικής του Κυριάκου Μορταράκου: «Παράθυρο»

LIFOTEAM 11.4.2013 | 00:00

Το κρασί Λευκός Κύκνος της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα συντροφεύσει γευστικά τη βραδιά εγκαινίων τηςατομικής έκθεσης ζωγραφικής του καλλιτέχνη Κυριάκου Μορταράκου με τίτλο  «Παράθυρο» την Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 8:00 μμ. στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου, 20).

 

Ο καλλιτέχνης αντλεί την έμπνευσή του από τη συνύπαρξη των δύο αντιθέσεων «μέσα» και «έξω» που εμπεριέχεται στο «διπολικό σχήμα» της έννοιας παράθυρο. Μόνιμος σύντροφος στη ζωγραφική του, η γραφή. Στα έργα του Μορταράκου, η κειμενική γραφή, ως πλαστική αξία και ως έννοια σε αυτό που αναφέρει, αποκτά άλλη διάσταση.

 

Εικόνες που αναπαριστούν εσωτερικά δωματίων, έργα διαφόρων διαστάσεων, από ποικίλα υλικά, άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, το καθένα αυτόνομο, ενίοτε μόνο του, δηλώνει το λόγο ύπαρξής του και με βάση αυτή τη δήλωση μορφοποιείται.

 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων στηρίζει την τέχνη και το αποδεικνύει προσφέροντας στα εγκαίνια της έκθεσης ένα από τα πιο αγαπητά και εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Ο «Λευκός Κύκνος» με το έντονο ποικιλιακό άρωμα του Μοσχοφίλερο και τη ζωηρή, φρουτώδη γεύση του θα δώσει ξεχωριστή νότα στην ιδιαίτερη αυτή έκθεση.

 

www.greek-wine-cellars.com

ΠΟΤΕ11/04/2013 - 18/05/2013
ΠΟΥΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός