Ελευθερία Τζίτζη - Νικολαϊδου, 'Ερως Ανίκατε

H πέμπτη ατομική έκθεση της εικαστικού στην Art Zone 42

LIFOTEAM 13.11.2014 | 00:00

Η γκαλερί Art Zone 42 εγκαινιάζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου την πέμπτη ατομική έκθεση της εικαστικού Ελευθερίας Τζίτζη - Νικολαϊδου με τίτλο Έρως Ανίκατε', η οποία περιλαμβάνει νέες δημιουργίες από μπρούντζο, αλπακά, χαλκό και ασήμι.


Η κεντρική φιλοσοφία της έκθεσης είναι η διαχρονικότητα του Έρωτα, του 'θεϊκού' αυτού συναισθήματος που όταν συμβεί, κατακλύζει την ανθρώπινη ύπαρξη. Η δημιουργός εμπνέεται από τη διάσημη ρήση του Σοφοκλή '' Έρως ανίκατε μάχαν... ός εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος εννυχεύεις'', εμμένοντας ιδιαίτερα στον στίχο,'...που περνάς τη νύχτα σου στα απαλά μάγουλα του κοριτσιού', δίνοντας έμφαση στο νεανικό έρωτα, τον αγνό και δημιουργικό και όχι στον καταστροφικό έρωτα, αυτόν που οδηγεί σε αδιέξοδα και παθολογικές καταστάσεις.


Από την αρχή της ενασχόλησής της με την τέχνη του μετάλλου, οι δημιουργίες της, τις οποίες επιχρωματίζει με οξειδώσεις και με σκόνες αγιογραφίας, παραπέμπουν σε φιγούρες και σκηνικά από την αρχαιότητα, τη Μυθολογία και την ελληνική παράδοση, στη σύγχρονη πραγματικότητα. Στην έκθεσή της στην γκαλερί Art Zone 42, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε νεανικούς χαρακτήρες της καθημερινής ζωής, δίχως να λείπουν και τα μυθολογικά στοιχεία και οι αναφορές στην αρχαιότητα. Κατ' αυτόν τον τρόπο η καλλιτέχνης δείχνει ότι παρά την κυριαρχία του σεξ στον σύγχρονο τρόπο ζωής, το άγγιγμα του πρώτου νεανικού έρωτα θα παραμένει αγνό και συγκλονιστικό και είναι αυτό που θα ξυπνά μέσα μας τη λαχτάρα για το Αιώνιο, την πίστη του παντοτινού.

ΠΟΤΕ13/11/2014 - 06/12/2014
ΠΟΥART ZONE 42
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός