Ενα θερμό καλοκαίρι για τους χάκερς στο Barbican

Παρόλο που οι περισσότεροι κάτοικοι του Λονδίνου είναι σε διακοπές, το Barbican, βράζει από κόσμο

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ-ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 21.8.2013 | 11:05

 

 

Παρόλο που οι περισσότεροι κάτοικοι του Λονδίνου είναι σε διακοπές, το Barbican, βράζει από κόσμο. Είναι ανοιχτό επί 7 ημέρες την εβδομάδα σχεδόν 24 ώρες την ημέρα για όλο τον Αύγουστο.

 

 

Περισσότερες από 100 παραστάσεις και εκδηλώσεις φιλοξενεί αυτό το μήνα . Ο τίτλος που καλύπτει τις εκδηλώσεις είναι Hack the Barbican και σε αυτές παίρνουν μέρος μουσικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και επιστήμονες. Αντλούν την έμπνευσή τους από την κουλτούρα των χάκερς και δημιουργούν έργα που καλύπτουν όλες τις ηλικίες τους κλάδους και τα μορφωτικά υπόβαθρα.

 

 

Κάθε πρόγραμμα που φιλοξενείται στο Βarbican είναι αυτοχρηματοδοτούμενο με τους δημιουργούς να ενεργούν επιχειρηματικά προκειμένου να εξασφαλίζουν πόρους για τη χρηματοδότηση του έργου τους.
Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα έργα που παρουσιάζονται είναι μια ανακατασκευή του φουαγέ που φιλοδοξεί να συνδέσει με ένα τρόπο το ιδιωτικό και το δημόσιο.

 

 

Ενα άλλο πρότζεκτ εγκαθιστά έναν μετεωρολογικό σταθμό στην οροφή του κτιρίου ώστε τα δεδομένα του να ακτινοβολούν σε οθόνες που υπάρχουν σε όλο το κέντρο. Μια άλλη πρόταση επιχειρεί να μετατρέψει όλο το Barbican σε αεροσκάφος. Η φαντασία των νέων που συμμετέχουν, σε συνδυασμό με τις εφαρμογές της τεχνολογίας, δεν έχει τελειωμό.

 

 

 

*****