Τα Εργαστήρια Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι για τους σπουδαστές ο κοινός τους χώρος εργασίας, προβληματισμού, έρευνας και ανταλλαγής απόψεων, όπου ως νέοι καλλιτέχνες  δουλεύουν με σκοπό την καλλιέργεια του εικαστικού τους οράματος, με σεβασμό στη διαφορετικότητα της εικαστικής έκφρασης του καθενός. Οι σπουδαστές, με τους καθηγητές τους, αξιοποιούν εικαστικά το Λόγο και τον Χρόνο των σπουδών τους για να εκφράσουν, μέσα από τα σκληρά υλικά της χαρακτικής, τις εικαστικές σκέψεις τους από τον γύρω φυσικό και πνευματικό κόσμο της ζωής και των εννοιών.

Μεγάλη, φυσικά, είναι και η ικανοποίηση των σπουδαστών όταν διαπιστώνουν ότι αναπτύσσεται η καλλιτεχνική τους δεξιότητα και βελτιώνεται ο εικαστικός τους λόγος. Δουλεύοντας τα υλικά τους, τελικά επιτυγχάνουν την σε βάθος κατανόηση του απαιτητικού υλικού και αντιλαμβάνονται την αξία της πραγματικής επιμονής και προσήλωσης στην αξιοποίηση των εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους. Και πάνω απ' όλα, μαθαίνοντας να κυριαρχούν στα δυο τους χέρια, ώστε να υπακούουν στις άυλες εντολές της φαντασίας και της ευαισθησίας της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Πατρίτσια Ευγενία Δεληγιάννη, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Ανδριάνα Κώτση, Αναστασία Χατζiρη που είναι απόφοιτοι του Α´  εργαστηρίου Χαρακτικής ΑΣΚΤ, καθώς και οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ίδιου εργαστηρίου Βασιλική Αναστασίου, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Βασιλική Γκαραβέλα, Ελένη Δερβίσογλου, Αννή Ζαβιτσάνου, Ανδρέας Κοντονής, Κλέβες Κρίσικο, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Ηλιάννα Σκουλάκη, Ορέστης Συμβουλίδης.

ΠΟΤΕ14/10/2010 - 05/11/2010
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός