Εργαστήριο για τις έννοιες του φύλου και του drag

Συζητήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

LIFOTEAM 4.6.2015 | 17:25

 

Ένα εργαστήριο που μελετά, συζητά, δοκιμάζει έννοιες και στρατηγικές του φύλου, του drag, του queer, του cyborg, της επανοικειοποίησης.

 

Η Maria F Dolores θα μιλήσει για τακτικές συνάντησης, αρχαίους μύθους, ασκήσεις φαντασίας και τον θόρυβο ως drag, queer, cyborg βίωμα. Οι Prοcne & Philomela θα συναρμολογήσουν σταδιακά ένα passive-aggressive δράμα, δομημένο από diy ηλεκτρονικούς και φυσικούς θορύβους, και θα παρουσιάσουν την επίσημη συμμετοχή μας στη Eurovision. Η Dolores και η Τίνα Βορεάδη επιστρέφουν 11 χρόνια μετά για να ξαναδουλέψουν τη δράση glamorous2be. Τότε, στάθηκαν απέναντι σε ένα τσιφτετέλι, σταυροκοπήθηκαν με λεμόνια στα χέρια, έσπειραν χαρτόσημα. Σήμερα τί; Ο Φ78 από τα ΦΥΤΑ και η Έλενα Πουγγία μας μιλάνε για το φεστιβάλ soundacts και τη queer πολιτική του ήχου. Ο Κωστής Σταφυλάκης θα επιχειρεί να αναδείξει τη σημασία του αντί-ουμανισμού μέσα στα παραδείγματα της συζήτησης και θα συμβάλλει στη παραγωγή επιτόπιας έκθεσης ηχητικών δράσεων. 

 

Bodies/Sounds/Instruments: Lab and discussion on gender, sounds and acts

Maria F Dolores, Κωστής Σταφυλάκης, Dr Φιλ Ιερόπουλος (ΦΥΤΑ) [skype], Procne and Philomela (Maria F Dolores & Άννα Αποστολέλλη), glamorous2be (Maria F Dolores & Τίνα Βορεάδη), Έλενα Πουγγία.

Συντονισμός: Κωστής Σταφυλάκης

Πέμπτη 4/6, 20:00

ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)