'Εργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση. Ο διεθνής καλλιτέχνης που για χρόνια έχει εργαστεί στο Παρίσι παρουσιάζει μια νέα σειρά «εκρηκτικών» έργων τέχνης που προσφέρουν δυναμικές αποδράσεις από το αστικό τοπίο.

 

Τα γεμάτα δέντρα καρπούς κυριαρχούν, καθώς τα περιβόλια του βρίσκονται σε εποχή απόλυτης γονιμότητας. Οι λεμονιές, οι πορτοκαλιές, οι ροδιές, αλλά και οι συκιές, κάθε μια πρωταγωνίστρια στο δικό της έργο, καλούν τον άνθρωπο για να του προσφέρουν τα αγαθά τους. Στις δημιουργίες του Γιάννη Κόττη η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου, ζωικού και φυτικού βασιλείου έχει σχεδόν πάντοτε τον πρώτο λόγο.

 

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 - 1979). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux - Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1987 έως και σήμερα εκθέτει στην Γκαλερί Samy Kinge - Παρίσι.

ΠΟΤΕ16/07/2016 - 28/07/2016
ΠΟΥKAPOPOULOS FINE ARTS /MYKONOS
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός