Γιάννης Νομικός, Eternal Moments

Ο καλλιτέχνης αποτελεί έναν σιωπηλό παρατηρητή, ο οποίος αποτυπώνει στιγμιότυπα μετουσιωμένα σε μνήμες.

LIFOTEAM 25.6.2015 | 00:00

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την έβδομη ατομική έκθεση του εικαστικού με τίτλο 'Eternal Moments', προβάλλοντας μια σειρά έργων από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, από τις βόλτες του στα σοκάκια της κάθε πόλης, από τις επισκέψεις του στα μουσεία και στα καφέ.

 

Θεματική του δεν είναι τόσο η αποτύπωση ολόκληρης της σκηνής, παρά ο άνθρωπος ως παρατηρητής ο ίδιος. Μελετά τις φιγούρες των ανθρώπων που μετακινούνται, αφουγκράζονται και κοντοστέκονται, καθώς μελετούν οι ίδιοι κάτι άλλο. Ο παρατηρητής γίνεται παρατηρούμενος και αντιστρόφως. Υπάρχει ίσως ένα μοναδικό αντικείμενο στο οποίο ο καλλιτέχνης δίνει ιδιαίτερη έμφαση και αυτό είναι τα υποδήματα, τα οποία, άκρως χρησιμοποιημένα, κρύβουν περιστατικά και ιστορίες των ανθρώπων που τα φορούσαν. Αφιερώνει σε αυτά όλο το εύρος του καμβά, θεωρώντας τα ισάξιους καταγραφείς αναμνήσεων.

 

Με ζωγραφικά μέσα λάδια, παστέλ και μελάνια, παρατηρεί συνειδητά, δημιουργώντας με το νου μια πολλαπλή πραγματικότητα, ενώνοντας στιγμές με διαφορά μερικών δευτερολέπτων ή λεπτών σε ένα ενιαίο σύνολο.

ΠΟΤΕ25/06/2015 - 08/07/2015
ΠΟΥART ZONE 42
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός