Giles

Μία έκθεση με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα "Giles Goat-Boy" που έγραψε ο John Barth το 1966.

LIFOTEAM 22.9.2016 | 00:00

Μία έκθεση με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα "Giles Goat-Boy" που έγραψε ο John Barth το 1966.

 

Αυτή η μηδενιστική, οργουελική παρωδία του Ψυχρού Πολέμου εκτυλίσσεται σε μια πανεπιστημιούπολη που συμβολίζει το σύμπαν. Ο κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, Giles Goat-Boy, έχοντας μεγαλώσει σε στάβλο με κατσίκια, νομίζει πως είναι και ο ίδιος ένα απο αυτά. Μια μέρα συνειδητοποιεί ότι ο ίδιος δεν είναι τράγος, αλλά άνθρωπος. Από εκείνο το σημείο και ύστερα αποφασίζει ότι η πραγματική κλίση του είναι να γίνει "Μέγας Διδάσκαλος"—τίτλος σημαντικός αλλά μυστήριος και ασαφής. Στην ουσία η έννοια του "Μεγάλου Διδασκάλου" δεν προσδιορίζεται ποτέ, η ασάφεια του όμως παραπέμπει σε πνευματικό αρχηγό ή μεσσία.

 

Με αφετηρία το μυθιστόρημα, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση μοιράζονται με τον συγγραφέα το αδιαμφισβήτητο πνεύμα αυτοπαρατήρησης και το μαύρο χιούμορ του. Alter egos, πορτρέτα του καλλιτέχνη ή μεμονωμένα μέλη του σώματος μεταμορφώνονται στο εικαστικό ισοδύναμο της μεταμυθοπλασίας, καθώς στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα τέχνης που έχουν απόλυτη επίγνωση της πολύπαθου πάλης (σχέσης) του καλλιτέχνη με τη μούσα του.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: FLAME, Louise Bonnet, Maurizio Cattelan, Απόστολος Γεωργίου, Dan Finsel, Matthew Hansel, Anna K.E., Sanya Kantarovsky, Josh Kline, Friedrich Kunath, Calvin Marcus, Frances Stark, Andra Ursuta, Jan Kiefer, Nicolas Grenier και Cindy Sherman.

 

[ Η έκθεση ανοίγει την Πεμπτη 22/9 στις 7-9μμ. σε δύο χώρους: την έδρα της Gagosian Gallery στην οδό Μέρλιν3 στο Κολωνάκι και ένα δεύτερο χώρο στην οδό Ησιόδου 28, (3ος όροφος), που θα χρησιμοποιηθεί ειδικά για την περίσταση μέχρι τις 26/11 ]

 

ΠΟΤΕ22/09/2016 - 26/11/2016
ΠΟΥGAGOSIAN
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός