Χρήστος Ευσταθίου

Ο Χρήστος Ευσταθίου παρουσιάζει τα έργα του στη γενέτειρα του, την Άνδρο

LIFOTEAM 1.4.2018 | 00:00

Στον εκθεσιακό χώρο του Χρήστου Ευσταθίου θα βρείτε δημιουργίες εμπνευσμένες από τις προσωπικές και κοινωνικές του σχέσεις, συνδυασμένες με το φυσικό περιβάλλον. Στα έργα του ο καλλιτέχνης αποδίδει προβληματισμούς και συνάμα διακρίνεται η αρμονία χρώματος σχεδίου και υλικού, ενώ η φαντασία του τον οδήγησε να δημιουργήσει τα κινούμενα προφίλ.

 

Πρόκειται για δύο ανθρώπινα προφίλ από σύρμα - το ένα δίπλα στο άλλο – που δηλώνουν την συντροφικότητα. Η κίνηση του βηματισμού αποδίδεται με μια ταλάντευση στο χέρι των δυο μορφών και τη κίνηση να διατηρείται για αρκετά λεπτά.

 

Όταν το γλυπτό τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, οι μορφές κινούνται με τον αέρα και συγκρούονται δημιουργώντας έναν μελωδικό ήχο.

 

Έργα του καλλιτέχνη, από τις θεματολογικές ενότητες που δούλεψε ανά περιόδους: «Η εποχή των ανθρώπων», «Συχνότητες», «Αναδόμηση» και «Προφίλ», έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (An-art, Νέανδρος κ.α) όσο και στο εξωτερικό (Δανία, Βρετανία), με εξαιρετική ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό.

 

Στην Άνδρο, τη γενέτειρα του, ένα τόπο τον οποίο ο καλλιτέχνης υπεραγαπά, ο Χρήστος Ευσταθίου διατηρεί μόνιμη έκθεση όπου φέτος εκθέτει και καινούργια έργα του, που τα παρουσιάζει στο κοινό για πρώτη φορά.

 

Έργα του βρίσκονται επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Αrtshop του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στην Άνδρο, στη Gallery του Μιχαλαριάς Art στην Κηφισιά καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

ΠΟΤΕ01/04/2018 - 31/10/2018
ΠΟΥΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΚΑΛΕΡΙ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός