Η Κέλι Κλάρκσον και η Τζέιν Οστεν

Στην Αγγλία η Αμερικανική γκλαμουριά δεν περνάει.

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ-ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 7.8.2013 | 10:35

 

Μπορεί να κέρδισε το American Idol, μπορεί στην χώρα της να είναι ήδη ίνδαλμα για τους πιτσιρικάδες, μπορεί να έχει ήδη πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων της αλλά στην Αγγλία η Αμερικανική γκλαμουριά δεν περνάει.

 

 

Δύσκολα τα πράγματα για την Κέλι Κλάρκσον η οποία αγόρασε πέρυσι σε σχετική δημοπρασία το χρυσό δαχτυλίδι της Τζέιν Οστεν με την μεγάλη τιρκουάζ πέτρα ξοδεύοντας πάνω από 150.000 αγγλικές λίρες.

 

 

 

Η βρετανική κυβέρνηση -που ξέρει πως να προστατεύει τα πολύτιμά της- έχει τη δυνατότητα να απαγορεύει την εξαγωγή έργων τέχνης και αντικειμένων που θεωρούνται εθνικοί της θησαυροί. Η απόφαση για το αν τελικά θα δοθεί άδεια εξαγωγής αναμένεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

Προσωπικά φαίνεται πως έχει πάρει την υπόθεση ο υπουργός Πολιτισμού Ed Vaizey ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει το πολύτιμο κόσμημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Ο μετριοπαθής τρόπος ζωής της Τζέιν Οστεν και ο πρόωρος θάνατός της, καθιστούν τα αντικείμενα που σχετίζονται με αυτήν εξαιρετικά σπάνια. Ελπίζω, λοιπόν, ότι ο αγοραστής θα κατάγεται από τη Βρετανία κι έτσι αυτό το κομψό δαχτυλίδι θα παραμείνει στο έθνος".

 

 

Ταυτισμένη με την βρετανική λογοτεχνία η συγγραφέας του βιβλίου "Περηφάνιας και Προκατάληψης" είναι βέβαιο ότι ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί τις έριδες που θα προκαλούσαν τα λιγοστά της "στολίδια".

Το δαχτυλίδι είναι μόλις ένα από τα τρία κοσμήματα που σύμφωνα με τα στοιχεία άνηκαν στη σημαντική συγγραφέα. Μετά το θάνατό της τα κληρονόμησε η αδερφή της Κασσάνδρα και στη συνέχεια οι απογόνοί της.

 

*****