Η Λέσβος καλωσορίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών SYMBIOSIS

Μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, συγγραφείς και άλλοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν στο νησί από 26-7 ως 26-8

LIFOTEAM 14.7.2016 | 22:42

 

Μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, συγγραφείς και άλλοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών SYMBIOSIS (μτφ. συμβίωσης), και θα μεταμορφώσουν το νησί σε ένα χώρο δημιουργίας, αλληλεγγύης, έκφρασης και ζύμωσης ιδεών.

 

Το SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival είναι ένα ζεστό, ανοιχτό καλωσόρισμα σε ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. Οι προσκεκλυμένοι καλλιτέχνες θα έρθουν από Παλεστίνη, Ιταλία, Αγγλία, Τουρκία, Γαλλία , Αίγυπτο, Ισπανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστραλία, Νορβηγία, Αργεντινή, Συρία και από όλη την Ελλάδα.

 

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα σε Μυτιλήνη, Ερεσό και Πλωμάρι, και το μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιάζεται διαφοροποιημένο στον κάθε τόπο, με κριτήρια που αρμόζουν στον χαρακτήρα του. Κατά την διάρκεια του SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival προγραμματίζονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και τις παρούσες μεταναστευτικές πολιτικές, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, δημιουργία λαικών αγορών με παραγωγούς της περιοχής, φεστιβάλ γεύσεων, επισκέψεις σε προσφυγικούς καταβλυσμούς, εξορμήσεις στο νησί κ.α.

 

Η Λέσβος καλωσορίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών SYMBIOSIS
Έργο του Bouquet Gureli

 

Το SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival έχει ως στόχο την χρήση της τέχνης ως βασικό μέσο ενότητας και διαλόγου, την ενημέρωση και την δημιουργία νέων ιδεών γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, την προσέλκυση ενδιαφέροντος στο νησί, την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και του απαράμιλλου φυσικού κάλους. Συγχρόνως, αποτελεί μια κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους του για την αλληλεγγύη που έδειξαν απέναντι σε μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του τελευταίου αιώνα. Απώτερος στόχος του SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival είναι να χτίσει τις βάσεις για την δημιουργία ενός μοναδικού πολιτισμικού χώρου, το Hope Theater (μτφ. Θέατρο της ελπίδας).

 

Το SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival είναι η απάντηση των ανθρώπων της τέχνης σε κάθε μορφή κοινωνικής αδικίας, καθώς είναι κοινή μας πεποίθηση ότι, μέσω αυτής, γκρεμίζουμε τα τείχη, ανοίγουμε τον διάλογο, προωθούμε την κατανόηση και δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών της γης,” δήλωσε η Λήδα Ασλανίδου, μέλος της οργανωτικής ομάδας του SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival. "Για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό Lon-art, με βάση το Λονδίνο, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό καλλιτεχνικών εργαστηρίων (workshops) για το φεστιβάλ, όπως επίσης και την εκπαίδευση επιλεγμένων Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι θα αναλάβουν την διεξαγωγή των δραστηριοτήτων."

 

Η Λέσβος καλωσορίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών SYMBIOSIS
Εικόνα απ' την θεατρική παράσταση Madness in Valencia, του Lope De Vega

"Τα εργαστήρια που σχεδιάζουμε αποσκοπούν στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών, στην ανάδειξη των ομοιοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των μεσογειακών χωρών και της πολιτισμικής τους κληρονομιάς, καθώς και στην δημιουργία δεσμών. Ο Lon-art θα χρησιμοποιήσει τις μεσογειακές γλώσσες, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην περιοχή, όπως πηλό και ψηφιδωτά, ως μέσο για την διεξαγωγή των εργαστηρίων, την ενίσχυση αυτής της “συμβίωσης” και την  δημιουργία των βάσεων για πολιτιστικές ανταλλαγές, " δήλωσε η Μαρία Γκονζάλεζ, συνιδρύτρια του Lon-art.

 

*Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα 26 Ιουλίου με 26 Αυγούστου, και όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www. symbiosisfestival.com

 

Η Λέσβος καλωσορίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών SYMBIOSIS
Έργο της Αφροδίτης Σαρταμπακου