Inspirés par l'été d'Albert Camus

Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση με αφορμή το δοκίμιο "Επιστροφή στην Τιπαζά" από το Καλοκαίρι του Albert Camus.

LIFOTEAM 23.7.2019 | 00:00

Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση με αφορμή το δοκίμιο "Επιστροφή στην Τιπαζά" από το Καλοκαίρι του Albert Camus. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν ένα χωρίο μέσα από το δοκίμιο που το οποίο ταιριάζει με την αίσθηση ενός δικού τους έργου ή δημιουργούν ένα νέο έργο με έμπνευση αυτό.

 

Παρουσιάζονται:  ζωγραφικής,  φωτογραφίες,  και γλυπτά με αναφορές σε αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, το παράλογο της ζωής, το “εσωτερικό καλοκαίρι”, την αθωότητα, την αγάπη, την ομορφιά, τη δικαιοσύνη, την ελπίδα, την εξάρτηση,τις υπερβατικές στιγμές που νιώθει κανείς όταν είναι στη φύση, την αίσθηση του να είναι κανείς μόνος και ελεύθερος, και την καταλυτική δύναμη της μνήμης.

 

Όλα τα χωρία που επέλεξαν οι καλλιτέχνες προέρχονται από το κεφάλαιο Επιστροφή στην Τιπαζά από το Καλοκαίρι του Albert Camus εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Νίκης Καρακίτσου -Ντουζέ και Μαρίας Κασαμπαλόγλου - Ρομπλέν

 

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Περικλής Βυζάντιος, Λίζη Καλλιγά, Ηλίας Καρράς, Κική Koλυμπάρη, Νίκος Μόσχος, Αγγελική Ξυνού, Παναγιώτης Πασάντας, Δημήτρης Περδικίδης, Χρίστος Σιμάτος, Κάλλια Τριανταφύλλου, Ξανθίππη Τσαλίμη, Olivier Fahrni και Αντώνης Χαλυβίδης.

ΠΟΤΕ23/07/2019 - 28/09/2019
ΠΟΥΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός