Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Kahlil Joseph (1981, ΗΠΑ) βραβευμένου εικαστικού / σκηνοθέτη ταινιών.

Ο Kahlil Joseph έχει συνεργασθεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής και της μόδας, όπως Beyonce, Kendrick Lamar, Seu Jorge, Shabazz Palaces, Kenzo & FKA Twigs.

 

Το m.A.A.d. Πρόκειται για μια συνεργασία με τον μουσικό Kendrick Lamar, που εξελίχθηκε από ταινία μικρού μήκους σε οπτικοακουστική εγκατάσταση βίντεο με δύο οθόνες το 2014. Είναι ένα πλούσιο πορτραίτο της συνοικίας του Compton, στην California.  Αυτή η εγκατάσταση εκτέθηκε στο Museum of Contemporary Art του Los Angeles, το 2015, στην έκθεση με τίτλο Double Conscience, που ήταν και η πρώτη μεγάλη ατομική έκθεση του Joseph σε μουσείο.
Το 2016 η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσίασε το έργο στην Art Basel Unlimited.

 

Την μικρού μήκους ταινία Until the Quiet Comes που έτυχε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς και βραβεύθηκε με το Grand Jury Prize για Ταινίες Μικρού Μήκους στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance του 2013 και ως Βίντεο της Χρονιάς στα Βραβεία UKMVA το 2013. Την επόμενη χρονιά, η ταινία συμπεριλήφθηκε στην διάσημη έκθεση της Kara Walker, Ruffneck Constructivists, στο Institute of Contemporary Art της Φιλαδέλφειας, ΗΠΑ.

 

Και την ταινία Wildcat, που γύρισε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής, Malik Sayeed, και καταγράφει τον πραγματικό και πνευματικό κόσμο ενός ροντέο εξ ολοκλήρου Αφροαμερικανών στην πόλη Grayson, στην πολιτεία της Oklahoma. Το Institute of Contemporary Art στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας συμπεριέλαβε το Wildcat στην Μπιενάλε Ταινιών Εικαστικών του 2014, Avant-Noir, που επιλέγησαν από τον Greg de Cuir.

 

 

 

ΠΟΤΕ24/11/2016 - 05/01/2017
ΠΟΥBERNIER/ELIADES
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός