Κική Δημουλά, 7 Ποιήματα / Τάκης Κατσουλίδης, 7 Χαλκογραφίες

Παρουσίαση λευκώματος και έκθεση χαρακτικής

LIFOTEAM 22.6.2016 | 00:00

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης επέλεξε και εικονογράφησε με την τέχνη της χαλκογραφίας 7 ποιήματα της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά από το βιβλίο Εύρετρα. Τα ποιήματα παρουσιάζονται με τη γραμματοσειρά Bodoni, ανασχεδιασμένη από τον ίδιο τον χαράκτη. 

 

Πρόκειται για το έβδομο λεύκωμα τέχνης το οποίο εκπονεί ο Τάκης Κατσουλίδης. (Παλλατινή, Ρίτσος, Τίτος Πατρίκιος κ.α).  Το λεύκωμα εκδίδεται σε 25 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα από τα οποία μόνο τα 20 θα διατεθούν στο κοινό. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8μμ, παρουσία της Ακαδημαϊκού ποιήτριας και του χαράκτη.

 

Όπως χαρακτηριστικά εκφράζει ο γνωστός Ιστορικός Τέχνης Μανώλης Μαυρομάττης στον πρόλογο του συλλεκτικού λευκώματος: Το χαρακτικό έργο του Τ. Κατσουλίδη «είναι ο έπαινος που αντιστοιχεί στην αναζήτηση του καλλιτέχνη να εκμαιεύσει το φως μιας εσωτερικότητας, σκοτεινής από το πυκνό μελάνωμα της χάλκινης χαραγμένης πλάκας και να την εξαναγκάσει να λάμψει, να βρει διάχυτη στο έξω φως ως πηγή».

 

ΠΟΤΕ22/06/2016 - 25/06/2016
ΠΟΥTHE PULSE KOLONAKI
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός