«Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Δρ. Τζέιν Γκούντολ, DBE» στο Μέγαρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διάλεξη από τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγο, ανθρωπολόγο και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών

LIFOTEAM 28.11.2016 | 14:19

 

Η Δρ Τζέιν Γκούντολ, DBE επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να δώσει τη διάλεξη (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση) με τίτλο «Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Δρ. Τζέιν Γκούντολ, DBE» στο Μέγαρο, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, το Jane Goodall Institute και το British Council. 

 

Η Δρ Τζέιν Γκούντολ (Jane Goodall), DBE, είναι ιδρύτρια του ομώνυμου Ινστιτούτου και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών. Έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες της εποχής μας, ενώ έχει προσφέρει πολλά με τη δράση της στη διεθνή κοινότητα. Ακάματη, ταξιδεύει 300 μέρες το χρόνο δίνοντας διαλέξεις για την περιβαλλοντική κρίση, διακηρύσσοντας την πεποίθηση και την ελπίδα πως το ανθρώπινο είδος θα καταφέρει τελικά να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος ο άνθρωπος προκάλεσε στον πλανήτη.

 

«Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Δρ. Τζέιν Γκούντολ, DBE» στο Μέγαρο

 

Με το πάθος της και το όραμά της η Δρ. Τζέιν Γκούντολ κατάφερε σε μικρή ηλικία να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις που έκανε, μελετώντας τη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων του Γκόμπε. Στη συνέχεια ίδρυσε το Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ (Jane Goodall Institute-JGI), που συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών, και δημιούργησε το πρόγραμμα Roots & Shoots, μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής», με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr). Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30μ.μ.