Μαργαρίτα Μποφιλίου "Όλα είναι λάθος, Ξέρξη"

Η State of Concept παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Μποφιλίου με τίτλο Όλα είναι λάθος, Ξέρξη.

LIFOTEAM 16.5.2015 | 00:00

Τα έργα που παρουσιάζονται στην State of Concept, εξερευνούν τον τρόπο με τον οποίο τα σύμβολα στο σύγχρονο πολιτισμό μπορούν να παραποιηθούν και να προσωποποιηθούν. Ο τρόπος που η εξουσία καλύπτει τα σύμβολα και πώς τα σύμβολα αντιπροσωπεύουν την εξουσία.

 

Στην πλέον σημαντική τραγωδία του, ο Αισχύλος χρησιμοποιεί το προσωπείο των ηττημένων προκειμένου να εκθειάσει ακόμη περισσότερο τους νικητές, σε αυτή την περίπτωση τους Έλληνες. Η καλλιτέχνις ερευνά αυτή την αντίληψη, κάνοντας ένα σχόλιο πάνω στον πατριωτισμό, στην υπέρμετρη αφοσίωση των Ελλήνων στην παράδοση αλλά και στη λειτουργία των συμβόλων στην πολιτική, την κοινωνία και τις σχέσεις εξουσίας.

 

Ως εργαλεία στη δουλειά της η Μποφιλίου χρησιμοποεί σύμβολα, κοινωνικές πρακτικές, την εμπειρία και τη μνήμη, τον αρχέγονο μυστικισμό και τη σύγχρονη εσωστρέφεια. Εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικο-πολιτικό σύστημα κατασκευάζει και ιδιοποιείται σύμβολα που εμπεριέχουν στερεότυπα, συμπεριφορές και ρόλους. Η κατασκευή και η διεργασία της ανθρώπινης φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την προσωπική εμπειρία, εμπίπτουν επίσης στα ενδιαφέροντα της καλλιτέχνιδας.

ΠΟΤΕ16/05/2015 - 11/07/2015
ΠΟΥSTATE OF CONCEPT
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός