Medley: Μια εαρινή συνάντηση φωτογραφίας και κεραμικής κάτω από την Ακρόπολη

Ο φωτογράφος Σπύρος Κοτζάμπασης μoιράζεται τις δημιουργίες του με πέντε ευφάνταστες κεραμίστριες.

The LiFO team, 7.4.2022 | 15:33

"Άνοιξη σ'αγαπώ, μοιάζεις με την ειρήνη", γράφει ο Νικηφόρος Βρεττάκος και  η παλέτα της άνοιξης είναι η πρόσκληση της αισιόδοξης πλευράς μας στο Medley.

 

Ο Ιερός Βράχος ορθώνεται πλάι του, στέλνοντας εαρινές μυρωδιές και χρώματα που ξεπροβάλουν πεισματικά στο ετήσιο ραντεβού τους με τη φύση.

 

Πέντε κεραμίστριες, οι  Μίρκα Δραπανιώτου– Άνθια Δεστούνη – Μάγκυ Ιωάννου – Μαριλένα Μιχοπούλου – Έλενα Σταθοπούλου αισιοδοξούν, μέσα από την εαρινή πόλη και το φως της. Σχήματα με καθαρές γραμμές περικλείουν χρώματα δυνατά ή τρυφερά και ανάμεσά τους μικρά αδέσποτα απολαμβάνουν τη φωτεινή και ανοιξιάτικη Αθήνα.

 

Σε σύζευξη με τις εμπνευσμένες κεραμικές δημιουργίες, έρχεται ο ρεαλισμός και η πιστότητα του φακού μέσα από την καλλιτεχνική και κριτική ματιά του φωτογράφου Σπύρου Κοτζαμπάση μας φέρνει σε προσωπική εγγύτητα με τα άνθη, τα κοσμήματα της φύσης, η οποία με το πέρασμα της βαρυχειμωνιάς μας θυμίζει πως η αναγέννηση και η αισιοδοξία είναι πάντα κομμάτι του κύκλου της ζωής. Ο Σπύρος Κοτζάμπασης μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνομιλία με τα λουλούδια μέσα από 10 φωτογραφίες.

 

Μedley, Καρυατίδων 8, Μακρυγιάννη
Διάρκεια: 14 Απριλίου-15 Mαΐου 2022
Εγκαίνια : Πέμπτη 14 Απριλίου, 6-10μμ.
Επιμέλεια έκθεσης : Μαριλένα Μιχοπούλου

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός