Νατάσσα Πουλαντζά, Είναι όλα ψέμα - Σοφίας Παπακώστα, Λωτοφάγοι.

Ταυτόγχρονα θα παρουσιάζεται η παράλληλη έκθεση της Σοφίας Παπακώστα, Λωτοφάγοι

LIFOTEAM 9.6.2016 | 00:00

Η σειρά έργων που παρουσιάζεται στη γκαλερί με τίτλο «Είναι Όλα Ψέμα» αποτελείται από δύο ενότητες και από το ψηφιακό παιχνίδι-εφαρμογή-έργο "Game of Fortune".

 

Από το κείμενο του Γιάννη Μπόλη, ιστορικού της τέχνης, επιμελητή στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «...στην πρώτη ενότητα (Ανεπίκαιρες συναντήσεις), η εικαστικός εκκινώντας από έργα γνωστών ζωγράφων, τα ζωγραφίζει εκ νέου (ακρυλικά σε καμβά) φτιάχνοντας αντίγραφα. Στη συνέχεια, τυπώνει ψηφιακά απευθείας πάνω στη ζωγραφική επιφάνεια πορτραίτα από σημαντικές προσωπικότητες –ποιητές, λογοτέχνες, φιλοσόφους–, κυρίως του 19ου και 20ού αιώνα. Η επικάλυψη των έργων με τις εκτυπώσεις, τα ακυρώνει, μετατρέποντάς τα σε κάτι εντελώς νέο.

 

Η δεύτερη ενότητα με τον συμπληρωματικό τίτλο ...missing piece..., προέρχεται απευθείας από την πρώτη και αποτελείται από μοναδικές ψηφιακές εκτυπώσεις σε χαρτί. Το ψηφιακό παιχνίδι-εφαρμογή-έργο Game of Fortune έχει αναφορά στο τυχερό παιχνίδι που είναι γνωστό ως «κουλοχέρης», «φρουτάκια» και απαιτεί τη συμμετοχή του θεατή.

 


Ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η έκθεση της Σοφίας Παπακώστα «Λωτοφάγοι». Η έκθεση θα παρουσιάζει τα 4 σχέδια με τον τίτλο "Lotus Eaters" που παρουσιάστηκαν στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση Mediterranea 17 "No Food's Land" - Young Artists Biennale και νέα έργα της.

ΠΟΤΕ09/06/2016 - 02/07/2016
ΠΟΥΓΚΑΛΕΡΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός