Καμπυλώνοντας τον κόσμο. Στην πρώτη του ατομική έκθεση, ο Δημήτρης Ναϊπλής (N_Grams), παρουσιάζει μία συλλογή έργων από την εικοσαετή ενασχόληση του με τον χώρο της Street Art.

 

Ο κορμός του συνολικού του έργου, συνδέει με αφηρημένο τρόπο, φαινόμενα που γεννάει η τέχνη του δρόμου στο αστικό τοπίο, με φαινόμενα της απεραντοσύνης του σύμπαντος, παρουσιάζοντας κομμάτια που καταγράφουν μια αλλεπάλληλη χορογραφία προκαθορισμένων πράξεων που χάνονται στο χάος.

 

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα, καθώς και σε φεστιβαλ στο εξωτερικό. O N_Grams ξεκίνησε την πρώτη του επαφή με την τέχνη, με το γκραφίτι πίσω στο 1993 με την άλλωτε υπογραφη "Naip" και συγκεκριμένα στην Πτολεμαϊδα, όταν το γκραφίτι τότε ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα.
Η τέχνη του δρόμου από τότε και έπειτα αποτελεί το κύριο (αλλά όχι μόνο) δημιουργικό πεδίο, όπου οι ιδέες του γίνονται πραγματικότητα. Εστιάζοντας στον δρόμο, την άμεση επικοινωνία και τις ανεξάντλητες δυνατότητες πειραματισμού που ο δημόσιος χώρος μπορεί να προσφέρει δημιουργεί έργα με ρυθμό ασταμάτητο. Ο κύριος στόχος του σαν καλλιτέχνης είναι η συνεχής δημιουργικότητα και εξέλιξη.

 

Τα τελευταία χρόνια, πειραματίζεται με μία πλούσια γκάμα υλικών που συνεχώς ανανεώνεται, όπως εφημερίδες, δομικά και κατασκευαστικά υλικά, ύφασμα, σπρευ, ξύλο.

ΠΟΤΕ30/11/2016 - 15/01/2017
ΠΟΥSARRI 12 GALLERY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός