Νίκος Μακαρουνάς, Without Proposition

Η νέα εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη Νίκου Μακαρούνα.

LIFOTEAM 10.10.2013 | 00:00

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών θα παρουσιασθεί η νέα εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη Νίκου Μακαρούνα με τίτλο: «Without proposition». Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη:

Στην εγκατάσταση στο χώρο της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, χρησιμοποιώ κυρίως οικοδομικά υλικά όπως:  ηλεκτρικά καλώδια, σωλήνες ύδρευσης- άρδευσης και αποχέτευσης κα. Επιχρωματισμένα, άλλοτε επιχρυσωμένα και σε κάποια έργα κρατώντας το βιομηχανικό χρώμα του υλικού.

Ανάγκη μου της επιστροφής στο έντονο χρώμα με επαναπροσδιορισμό της σημασίας του. Επίσης ανάγκη του να χρησιμοποιήσω το παιχνίδι και το απρόοπτο . Τα υλικά περιπλέκονται μεταξύ τους  και με την ανάλογη τοποθέτησή τους στο χώρο, δημιουργούν έργα, πάνω σε ζητήματα που με απασχολούν.

To  «Without Proposition», αφορά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον Εαυτό μας μέσα από την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας, τα Πράγματα γενικότερα. Είναι η ματιά μου, πάνω στη σύγχρονη ματιά μας.

Ο τίτλος της εγκατάστασης  «Without Proposition» και το πρώτο έργο της σειράς,  προέκυψε σαν παραλλαγή του τίτλου-έργου του Νίκου Κεσσανλή, «Proposition pour une nouvelle sculpture grecque» 1964 (συμπτωματικά έτος γέννησής μου), έργο σημείο αναφοράς για μένα.  Σαν συνέχεια (Παράδοση)- από το παρελθόν στο παρόν. Το μέλλον απλά δεν υφίσταται.

Εκθέτω λοιπόν την δική μου πρόταση, με τίτλο «Χωρίς Πρόταση.».

 

ΠΟΤΕ10/10/2013 - 09/11/2013
ΠΟΥΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός