Οι «Μυστικές εικόνες» του Αλέξανδρου Χριστοδούλου απόψε στον Φωταγωγό

Η πρώτη ατομική έκθεση του ταλαντούχου φωτογράφου που ξέρει να κλέβει στιγμές από την πραγματικότητα, εγκαινιάζεται σήμερα

LIFOTEAM 4.10.2016 | 11:20

 

Οι «Μυστικές εικόνες» του Αλέξανδρου Χριστοδούλου απόψε στον Φωταγωγό

 

Υπάρχουν στιγμές, εικόνες που ενώ βρίσκονται μπροστά μας, είτε τις αγνοούμε είτε δεν τους δίνουμε σημασία: Ένα κοπάδι πρόβατα στη Μυτιλήνη, αρχαίο σπίτι στην Κοκκινιά, παιδί στο Μουσείο της Επιδαύρου, περιστέρι που προσγειώνεται στην Ομόνοια, Άγαλμα αλυσοδεμένο, Ο γητευτής και το άλογό του στο Ίλιον, Ελάφια στην Πάρνηθα, Κομμάτια κίονα στην Ανάφη,  Άνθρωπος και θάλασσα.

 

 

Οι «Μυστικές εικόνες» του Αλέξανδρου Χριστοδούλου απόψε στον Φωταγωγό

 

Τα πολλά πρόσωπα της πραγματικότητας γίνονται ένα μέσα από το βλέμμα του φωτογράφου. Η πρόθεση του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε δράση όταν η εικόνα φτάνει στο θεατή. Το βλέμμα αγαπά το αντικείμενο και το αποτύπωμα της αγάπης είναι η κεντρική ιδέα της εικόνας που ήταν μυστική αλλά «φανερώθηκε».

 

 

Ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Παρακολούθησε σεμινάρια στο Φωτογραφικό Εργαστήριο του Δήμου Ιλίου με δασκάλους τον Ιωάννη Παναγάκο και την Ιωάννα Βασδέκη, η οποία συνεργάστηκε και στην επιμέλεια της πρώτης αυτής ατομικής του έκθεσης. Η χρωματική επεξεργασία και η εκτύπωση των φωτογραφιών έγιναν στο εργαστήριο Είδωλο από τον Γιώργο Μαρίνο.

 

 

Με την έκθεση «Μυστικές Εικόνες» ξεκινά μια πολλά υποσχόμενη χρονιά με ευχάριστες και απρόσμενες καλλιτεχνικές παρουσίες  στο χώρο. Η αίθουσα Φωταγωγός μαζί με τις Εκδόσεις Το Ροδακιό βρίσκονται στο μυχό της Στοάς Κουρτάκη στην οδό Κολοκοτρώνη. Το βιομηχανικό κτίριο του 1928 που στέγαζε τα γραφεία της διάσημης οινοποιίας, εφαπτόμενο με το νεοκλασικό του 1900, σχηματίζει τη Στοά στον αριθμό 59Β. 

 

 

Εγκαίνεια έκθεσης: Τρίτη 4 Oκτωβρίου 20.00-24.00. Διάρκεια: 4-24/10/2016, Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 22.00, Σάββατο, Κυριακή 11.00 - 18.00

Εκδόσεις Το Ροδακιό: Κολοκοτρώνη 59Β {Εντός της στοάς Κουρτάκη} Τηλ.: 210 3839355, 210 322170