photo-graphē

Πενήντα βιβλία-ορόσημα ερμηνεύονται από πενήντα φωτογραφικές εικόνες.

LIFOTEAM 29.11.2018 | 00:00

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα χρόνων παρουσίας στα ελληνικά γράμματα, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν έκθεση με τίτλο photo-graphē, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο της έκδοσης μιας συλλεκτικής, επετειακής σειράς.

 

Πενήντα βιβλία-ορόσημα ερμηνεύονται από πενήντα φωτογραφικές εικόνες μέσα από τις εργασίες διακεκριμένων εικαστικών αλλά και μη επαγγελματιών φωτογράφων και από design φωτογραφία έως φωτορεπορτάζ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σε πλήρη μορφή τις φωτογραφίες των πενήντα εξωφύλλων καθώς και τα πενήντα βιβλία της νέας αυτής σειράς.

 

Η έκθεση παρατάσσει λογοτεχνία και εικόνα σαν οδηγούς τη μία προς την άλλη. Με τον τρόπο αυτό, δεν προκαλεί μόνο ερωτήματα για τον δεσμό ανάμεσα στον θεατή, τον συμμετέχοντα και τον αφηγητή, αλλά εξετάζει αυτά τα θέματα μέσα από το πρίσμα της διεπιστημονικότητας, λόγω της εμπειρίας που προσφέρει η διασταύρωση των ερμηνευτικών δυνατοτήτων των δύο μέσων.

 

Στη photo-graphē οι επισκέπτες καλούνται να λάβουν μέρος σε έναν διάλογο που σκοπό έχει να τους ωθήσει να εξερευνήσουν τον συσχετισμό των οπτικών και λογοτεχνικών αφηγήσεων και, συγχρόνως, να αποφανθούν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς στη σχέση τους με τη γνώση, αλλά και μεταξύ τους.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης και των εξωφύλλων της επετειακής σειράς έχει η Μαρία Νικολακοπούλου.

ΠΟΤΕ29/11/2018 - 05/01/2019
ΠΟΥΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΚΤΙΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός