Στίβεν Φράι και Μετροπόλιταν ανησυχούν για τους γκέι

Με ανοιχτή επιστολή στον Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζουν το κίνημα που ζητά να μη γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες του 2014 στη Ρωσία

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ - ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 12.8.2013 | 11:52

 

Ο Στίβεν Φράι ανησυχεί για τους αντι-γκέι νόμους που ψηφίζονται στη Ρωσία και γράφει μια ανοιχτή επιστολή στον Ντέιβιντ Κάμερον υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το κίνημα που ζητά να μη γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες του 2014 στη Ρωσία.
"Αυτοί οι αγώνες σε μια χώρα που ψηφίζει αυτούς τους νόμους θα λερώσουν την αξιοπιστία τους και θα μοιάζουν με τους Ολυμπιακούς του 1936 στη ναζιστική Γερμανία", υποστηρίζει.

 


"Εχω τον μέγιστο θαυμασμό για εσάς", συνεχίζει "αλλά, όλες οι κοινότητες των γκέι είναι εξαιρετικά ανήσυχες".
Τον περασμένο μήνα, ακόμα και η ΔΟΕ ανακοίνωσε: «θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι αγώνες μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς διακρίσεις εις βάρος των αθλητών, των υπαλλήλων, των θεατών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης... Για το σκοπό αυτό, έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από το υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης στη Ρωσία".

 

 

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στη Μετροπόλιταν Οπερα, φτάνουν διαμαρτυρίες από σωματεία ομοφυλοφίλων και υψώνονται οι φωνές που ζητούν την απόλυση του διευθυντή ορχήστρας Βαλερί Γκεργκίεφ και της σορπάνο- σταρ Αννα Νετρέμπκο. Οι δυο τους είναι οι μεγάλοι "πρωταγωνιστές" της όπερας "Ευγένιος Ονέγκιν" που σκηνοθετεί η Φιόνα Σο αλλά για κακή τους τύχη οι αμερικανοί θυμούνται ότι στο παρελθόν έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στον Πούτιν και την κυβέρνησή του.

 

Αννα Νετρέμπκο

 

Η Μετροπόλιταν Οπερα, λοιπόν, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Η ΜΕΤ είναι υπερήφανη γιατί σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της υπήρξε μια δημιουργική βάση για τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους και χορογράφους. Εχουμε υποστηρίξει όλους ανεξαιρέτως τους καλλιτέχνες μας, ανεξάρτητα με το αν επιθυμούν να εκφράσουν δημοσίως τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η ΜΕΤ, ως Ιδρυμα αποδοκιμάζει την καταστολή των ίσων διακιωμάτων, εδώ ή στο εξωτερικό, όμως, δεδομένου ότι η αποστολή μας είναι καλλιτεχνική, δεν είναι ορθό οι παραστάσεις μας να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς, ανεξάρτητα με το πόσο ευγενείς ή σωστοί είναι αυτοί".

 

*****