Stop and Stare! γκαλερί @sarri 12.

Η έκθεση 7 καλλιτεχνών που δημιουργούν και εκφράζονται στους δρόμους της Αθήνας.

LIFOTEAM 28.11.2013 | 00:00

Η έκθεση βασίζεται σε μια ομαδική προσπάθεια 7 καλλιτεχνών που δημιουργούν και εκφράζονται στους δρόμους της Αθήνας.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

ATH 1281: Τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει την πόλη της Αθήνας με τα πολύ χαρακτηριστικά του σχέδια. Χρησιμοποιεί τέλεια τις τεχνικές του ''throw up'' του γκράφιτι αλλά με έναν πρωτοποριακό και περισσότερο εικαστικό τρόπο που θυμίζει γαλλικά κόμικς και σχέδια του Topor με μια δόση χιούμορ.

G.CALLAS: Έχει μια εμμονή με την διάσημη τραγουδίστρια της ποπ, Madonna. Εδώ και 10 χρόνια με την τεχνική του stencil έχει βομβαρδίσει την πόλη της Αθήνας με την εικόνα της αγαπημένης του τραγουδίστριας. Η Madonna άλλωστε είχε άμεση σχέση με την τέχνη του δρόμου, διατηρούσε δεσμό με τον Jean Michel Basquiat και ή ταν πνευματικό παιδί του Andy Warhol. Σε ένα άλλο όμως πλαίσιο η Madonna αποκτά μορφή μέσα απ' τα stencils του Callas που είναι κομμένα με τρομερή δεξιοτεχνία και υπομονή αποτυπώνοντας την στους καμβάδες με έναν μοναδικό τρόπο.

CACAO ROCKS: Ο ελληνο-γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου που η αισθητική του πλανάται ανάμεσα στην ελληνική μυθολογία, τον Jean Cocteau, τα Σοβιετικά animation και το street art της Nέας Υόρκης. Ονειρεύεται βράχια από κακάο και αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής μέσα στις φανταστικές του εικόνες. Δραστηριοποιείται στην φωτογραφία, την γλυπτική και το performance άλλα και με πάθος στην τέχνη του δρόμου.

YIAKOU: Τα ποιήματα του συνοδεύονται από εικόνες, ρομαντικά πλάσματα που αιωρούνται παρέα με λεκέδες βγαλμένους από ένα ροζ όνειρο. Η πόλη της Αθήνας έχει γεμίσει από τις δημιουργίες του που ομορφαίνουν την καθημερινότητα μας.

THIS IS OPIUM: Μετά από ένα ταξίδι του στην ανατολή ασχολήθηκε με τον διαλογισμό. Οι δημιουργίες του κατακλύζονται από παγανιστικά σύμβολα και μυστικισμό. Αμφισβητεί τον σύγχρονο τρόπο ζωής σαν άλλος Παπαλάνγκι και γι' αυτό λερώνει τους τοίχους που δεν τον αφήνουν να ακολουθήσει τα αρχαία μονοπάτια. Ο Opium δεν παύει να δημιουργεί και να ονειρεύεται τα επόμενα ταξίδια.

SCAR ONE: Μαιτρ του στυλ του δρόμου και δεξιοτέχνης των σπρέι, παρουσιάζει τα φουτουριστικά του τοπία με μοναδικό τρόπο σε τοίχους και καμβά. Τα έργα του πάντα τραβούν την προσοχή των περαστικών, αλλά και όσων γνωρίζουν από graffiti.

SOX: Ασχολείται κυρίως με το wheat paste εδώ και πολλά χρόνια. Οι δημιουργίες του θυμίζουν έντονα την γαλλική figuration libre αλλά και τα έργα του Α.Ακρυθάκη. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό skateboard art 7PLY και δεν είναι τυχαίο καθώς τα σχέδια του βρίσκουν τόπο πάνω σε διάφορα υλικά, όπως πέτρα και ξύλο με μοναδικό στυλ.

ΠΟΤΕ28/11/2013 - 28/02/2014
ΠΟΥALIBI GALLERY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός