Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«Ω Γλυκύ μου Έαρ»: Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συμπράττει με τον μεγάλο ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά στο μουσικό δρώμενο «Ω Γλυκύ μου Έαρ», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου στις 20.30 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.


Εκκλησιαστικοί ύμνοι και λαϊκοί θρήνοι σε μία κατανυκτική βραδιά, με αφηγήτρια  τη Δήμητρα Χατούπη, θα μας κάνει κοινωνούς στο  δράμα του θεανθρώπου που εκτυλίσσεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τραγούδια της παραδοσιακής και έντεχνης (νεότερης λαϊκής) μουσικής θα εκφράσουν τα δεινά και τον «Γολγοθά» του λαού μας, παράλληλα με  τα πάθη του καθημερινού απλού ανθρώπου.


Πρόγραμμα:

Α' Μέρος: Εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας

 

Β' Μέρος: Αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με έργα που έγραψαν μεγάλοι συνθέτες και ποιητές εκφράζοντας με τη δική τους γλώσσα τα πάθη του Θεανθρώπου και τα πάθη του λαού μας, μέσα από τις διάφορες φάσεις της πολύχρονης ζωής που πέρασε.

 

Γ' Μέρος: Αφιέρωμα στο Δημοτικό Παραδοσιακό Τραγούδι και τους Λαϊκούς Θρήνους που ο λαός μας έγραψε και δημιούργησε για να μπορέσει να εκφράσει και να καταγράψει τα πιο σημαντικά γεγονότα, που ο ίδιος έζησε και το πως τα έζησε. Τραγούδια που μιλάνε για τα πάθη του Ιησού Χριστού και το δράμα της Παναγίας, αλλά και για τα δικά του πάθη.


Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο (Δ2)

Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213 0109300

Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Α-θάνατος Im-mortal»

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ζηνέλης Αριστείδης, «Μεταμορφώσεις», 70x100, Ακρυλικά σε καμβά.

 

Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Α-θάνατος Im-mortal».


Πρόκειται για μια ομάδα δεκατριών καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε με πρόθεση την κοινή έκφραση και την κοινή έκθεση των εργασιών καλλιτεχνών, προερχομένων από διαφορετικούς ορίζοντες, με ξεχωριστά στυλ.


Η θεματογραφία της έκθεσης είναι αφιερωμένη στους Έλληνες αρχαίους Θεούς, δοσμένη μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών, που καταφέρνουν να μας μεταφέρουν σε έναν παράλληλο κόσμο που βρίσκεται στο μεταίχμιο της φαντασίας και της πραγματικότητας.


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγούρου Λίνα, Γεωργακοπούλου Πηνελόπη, Ζηνέλης Αριστείδης, Θεοχάρη Μαρία, Κανελλοπούλου Αντωνία, Κασαλιά Ανέτα, Κουρμπέλα Ιωάννα, Κουρουπάκη Δήμητρα, Κωνσταντινίδου Βασιλική, Μουδήλου Βίκυ, Σταύρου Αθηνά, Τζίμου Κυριακή, Χριστοδουλοπούλου Διονυσία.

Contemporary Space Athens

Μητροπόλεως 74, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3428511

Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου 2018 – 22 Απριλίου 2018

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 14:00 - 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Living Realities - Changing Perceptions

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Eef by Simon Vanhal

 

Μετά την Πράγα και λίγο πριν ταξιδέψει στη Βιέννη, το διεπιστημονικό και κοινωνικοπολιτικό καλλιτεχνικό εγχείρημα «Living Realities - Changing Perceptions» έρχεται στην Αθήνα και θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.


Με βασικό άξονα την περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας «Stages of a Flight», που διευρύνεται, στην εκάστοτε χώρα, με συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις, το «Living Realities - Changing Perceptions» εστιάζει στις σύγχρονες πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να αναζητήσουν νέα πατρίδα.


Η έκθεση «Stages of a Flight» είναι μια περιοδεύουσα έκθεση, που καθιστά ορατές τις πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις οικογένειες, τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Η έκθεση αντιπαραθέτει τις ιστορίες των ίδιων των πρωταγωνιστών με τις λαϊκίστικες, στερεότυπες εικόνες που προβάλουν τα media.


«Living Realities - Changing Perceptions»:

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου 2018 - 29 Απριλίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 16:00 - 20:00 / Σάββατο - Κυριακή 11:00 - 20:00

Κλειστά: από 6 έως και 9 Απριλίου

Είσοδος ελεύθερη


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

http://living-realities.eu/

www.facebook.com/events/605476373121846

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός