Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«W»: Ετήσια Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis περιμένει το κοινό στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από την Δευτέρα 4 Ιουνίου με την Έκθεση Φωτογραφίας «W», μία έκθεση σε γένος θηλυκό και χαρακτήρα άκρως σαγηνευτικό.  ΧΧ, ανεξαρτήτως φύλου, φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους το φαινόμενο της γυναικείας φύσης. Μεγάλο μυστήριο που δίνει πνοή, χρώμα, ουσία και νόημα στη ζωή.

 

Τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, έρχονται να διερευνήσουν το μυστήριο και μοιράζονται με το κοινό τις δικές τους σκέψεις και εικόνες για τη γυναίκα, ως σύμβολο, ως ταυτότητα, ως αίσθηση, ως εικόνα, ως φύση. ΧΧ τετράγωνα καρέ, ευθυγραμμισμένα στο ίδιο θέμα, διαφοροποιημένα, όμως από την οπτική τους γωνία, παραθέτουν σκηνές καθημερινότητας, ομορφιάς, lifestyle, επιτήδευσης, σαγήνης και προβληματισμού.

 

Στην έκθεση αυτή πρωταγωνιστούν η γυναίκα σύζυγος, σύντροφος, ερωμένη, μητέρα, εργαζόμενη, συνάδερφος, επαγγελματίας, καριερίστρια, άνεργη, νοικοκυρά, αγωνίστρια, πολίτης, κόρη, μαθήτρια, αδερφή, φίλη, συνοδοιπόρος, σύγχρονη υπερ-γυναίκα. H έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 18ου Athens Technopolis Jazz Festival.

 

Info:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10)

Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213 0109300

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 4/06/2108 – 10/06/2108

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 16.00 - 23.00/ Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 23:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Το Φεστιβάλ Δράμας στο Τρένο στο Ρουφ

Τέσσερις στάσεις κάνει τον Ιούνιο το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στη μαγευτική Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, φέρνοντας μαζί του τις …μικρές αποσκευές του.

 

Το φεστιβάλ - θεσμός ταινιών μικρού μήκους ξεκίνησε την πορεία του το 1978 και γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια του ταξιδεύοντας με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Το Τρένο στο Ρουφ θέλοντας να στηρίξει την προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους συνεργάζεται με το φεστιβάλ και υποδέχεται τις 4 Τρίτες του Ιουνίου (5,12,19,26/6) πρωτότυπες δημιουργίες ταλαντούχων Ελλήνων κινηματογραφιστών. Προβάλλονται 6-7 ταινίες ανά ημέρα, συνολικής διάρκειας 100 λεπτών, με ώρα έναρξης 21:30.

 

Info:

Αμαξοστοιχία - Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ. Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως

Τηλέφωνο: 210 9237076, καθημερινά 10:00 –18:00

Τρίτη 5, 12, 19, 26 Ιουνίου 2018, 21:30

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο https://totrenostorouf.gr/gr/platform/drama-festival/

 

 

Συναυλία της Ορχήστρας Academica Αθηνών στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Το Ωδείo Αθηνών, ο παλαιότερος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο, σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της Ορχήστρας του, Academica Αθηνών, σε όλη την Αττική.

 

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου συναυλιών, η ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου, περιμένει το κοινό στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, στις 20:30.

 

Θα παρουσιαστούν τα έργα: Εισαγωγή από την όπερα «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι» του Gioacchino Rossini, Κονσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα του Jacques Ibert, με σολίστ τη Nαταλία Γεράκη, και Συμφωνία αρ. 4, σε λα μείζονα, έργο 90, «Η Ιταλική» του Felix Mendelssohn Bartholdy.

 

Info:

Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός