Το Sissi's Art Room σε συνεργασία με τη Ροδάνθη Σεντούκα της Red Design Consultants και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν το νέο ηλιακό παγκάκι YoYo στο μέρος όπου ξεκίνησε το ταξίδι του το 2010.

 

YoYo follows the sun: Νέο solar YoYo παγκάκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Το νέο solar YoYo παγκάκι θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 20 Ιουνίου 19:00 – 21:00, το μέρος όπου ξεκίνησε το ταξίδι του το 2010 με την έκθεση *etsi για το περιβάλλον. Μετά την έκθεση θα μεταφερθεί στο Sissi!s Art Room. Το solar YoYo είναι ένα σύγχρονο παγκάκι που βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενισχυμένο με φωτοβολταϊκά panel, τονίζοντας, έτσι, τον οικολογικό του χαρακτήρα. Το παγκάκι YoYo, έχει σχεδιαστεί από τη Ροδάνθη Σεντούκα, δημιουργό του Εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και Head Creative Director & Founder της Red Design Consultants.

 

Μέσα στα χρόνια, έχει κερδίσει 5 διεθνή και ελληνικά βραβεία για το σχεδιασμό του:

  • Winner at 2010 China's Most Successful Design Awards
  • Finalist at New York Festivals 2011
  • ΕVGΕ 2011
  • Nominee at German Design Awards, 2012
  • Silver Award at A΄Design Award, 2013-14

 

Λίγα λόγια για το YοYο:

Υο! Ένας νεανικός χαιρετισμός. Το Yoyo είναι ένα αρχαίο ελληνικό και κινέζικο παιχνίδι. Στην αρχαία κινέζικη γλώσσα Yoyo σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου.

Το YoYo είναι ένα concept που καλεί διαφορετικούς ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, καθώς και οργανισμούς να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να γιορτάσουν τη ζωή. Προτείνει να ζούμε συνειδητά με χαρά και σεβασμό στη ζωή, στον πλανήτη, στη φυσική μας ανάγκη για παιχνίδι και έκφραση.

 

YoYo follows the sun: Νέο solar YoYo παγκάκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Άλλες συμμετοχές:

Στο παρελθόν το παγκάκι YoYo έχει συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τον Μάϊο του 2024, επέστρεψε στην 7η Έκθεση Art Thessaloniki μέσω του Sissi’s Art Room. Στην πόλη της Αθήνας συμμετέχει σε διαφορετικά σημεία, όπως στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, MCF, K44 / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ και έχει εκτεθεί στην ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, στο FRESH HOTEL, στο ΤΑΤΟΪ Club, ειδικά αφιερωμένο για τους μικρούς μας φίλους και στη Red Design Consultants.

Με το YoYo bench έχουν συνεργαστεί και ζωγραφίσει οι ακόλουθοι καλλιτέχνες: UNEG, HARRY LAMBERT, Christine Grek, Jimmy Carbo, K.Γκίκας & Alex Chien, Γιώργος Σιρίγας, Άρτεμις Κατσαμπάνη, Έλλη Βυζαντίου, Aφροδίτη Κορομβόκη & Ροδάνθη Σεντούκα. Έχουν επίσης συνεργαστεί καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία όπως: ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τσιβόλας, ο chef Baσίλης Σαρέλλας, ο αρχιτέκτονας/φωτογράφος Κώστας Σπαθής, o Tonino Brito Grek και μέλη της ομάδας της Red Design Consultants.

 

Ωράριο Siss's Art Room

Τρίτη - Παρασκευή: 11:00 – 20:00

Σάββατο: 12:00 – 16:00

Κολοκοτρώνη 7 | Κηφισιά | 145 62

[email protected] | +30 210 623 1057