ADVERTORIAL

 

Μυστήριο στην Παλμαρόλα

Πάνος Παντελούκας

Νουβέλα

 

MYSTHRIOΟ καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, Οράτσιο Σπινέλλι, βρίσκεται στο επίκεντρο μίας νέας υπόθεσης που διαδραματίζεται ακριβώς εκεί και καλείται να συνδράμει το Εγκληματολογικό της Ρώμης στο έργο της εξιχνίασης μιας δολοφονίας που προκαλεί το ενδιαφέρον του Τύπου παγκοσμίως. Θύμα ένας Αμερικανός μεγιστάνας από την Καλιφόρνια με ιταλικές ρίζες σε μια υπόθεση που διαδραματίζεται ταυτόχρονα σε δύο χώρες, ΗΠΑ και Ιταλία. Τρίτο βιβλίο της σειράς των αστυνομικών ιστοριών του Οράτσιο Σπινέλλι.

 

Τα χελιδόνια του δειλινού

Γιάννης Μπερούκας

Μυθιστόρημα

 

xELID;ONIAΗ πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή, έλεγε ο Νίτσε. Κι ο Βίκτωρας, ούτε δεκαοκτώ χρονών ακόμα, έπρεπε ν’ αφήσει το νησί του και να φύγει μακριά. Προορισμός η Αθήνα του ’70 και η επιβίωσή του μέσα σε μια νέα πραγματικότητα. Τέταρτο βιβλίο πεζογραφίας του συγγραφέα.

 

Η σκιά του κηπουρού

Τίνα Κατσούλη

Νουβέλα

 

SKIAΈνας μολυσματικός ιός απειλεί τους κατοίκους μιας πόλης που ζουν σε περιορισμό. Έγκλειστοι όχι τόσο στον χώρο όσο στο μοναχικό «εγώ», γίνονται όλοι πρωταγωνιστές μιας ανθρώπινης περιπέτειας, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με θεμελιακά ζητήματα: τον φόβο για το διαφορετικό, τη βία, τη μοναξιά, τους επώδυνους συμβιβασμούς, τις απρόσωπες σχέσεις, τον ναρκισσισμό του ψηφιακού κόσμου, την πληγωμένη φύση. Τρίτο βιβλίο της συγγραφέως.

 

Μέσα στη βαλίτσα μου έχω…

Πόπη Μακρύγιαννη

Νουβέλα

 

Μέσα στη βαλίτσα μου Η Άννα, μια πενηντάχρονη συγγραφέας, θυμάται που έπαιζαν παλιά με την παρέα, το «Μέσα στη βαλίτσα μου έχω...», ένα παιχνίδι μνήμης κι ετοιμότητας. «Μήπως και η ζωή μας μια βαλίτσα δεν είναι;» σκέφτεται. Τι κουβαλά, άραγε, αυτή στη δική της; Ξεδιπλώνει μια-μια τις ιστορίες της. Γονείς, παιδιά, σύντροφοι, φίλοι, χαρές, λύπες, ταξίδια, απώλειες παρελαύνουν εμπρός της. Χωρούν όλα; Αντέχει να τα σηκώνει; Πρώτη εμφάνιση της συγγραφέως.

 

Παράλογοι συνήθεις πόθοι

Θόδωρος Σούμας

Διηγήματα

 

Παράλογοι συνήθεις πόθοιΗ συλλογή του Θόδωρου Σούμα, Παράλογοι συνήθεις πόθοι, περιλαμβάνει διηγήματα που άλλοτε αναδεικνύουν τον τρελό και εξωφρενικό χαρακτήρα των ιστοριών έρωτα και σεξ των προσώπων και άλλοτε την απελπισμένη, εφιαλτική και γελοία πλευρά τους. Διαβάζοντας αυτήν τη συλλογή διηγημάτων που αποτελείται από αλλόκοτες, μερικές φορές συνειδητά πορνογραφικές, ερωτικές ιστορίες, διαπιστώνουμε πως όλα τα πρόσωπα έχουν μια ροπή κι ευαισθησία στον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητα. Τέταρτο λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα.

 

Εκδίκηση σαν φωτιά

Πηνελόπη Τσιάλα

Διηγήματα

 

Εκδίκηση σαν φωτιάΠοια είναι η διαφορά της πραγματικής ζωής από τη λογοτεχνία; Η ζωή συνήθως είναι ανιαρή αλλά και ήρεμη. Τα γεγονότα που συχνά ταράζουν τη γαλήνη της ζωής τα δανείζεται η λογοτεχνία, με σκοπό να συναρπάσει. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα εξερευνήσετε πτυχές της ζωής που σπάνε τη συμβατικότητά της αλλά και την πλήξη της. Τέταρτο βιβλίο της συγγραφέως.

 

Στο ψαχνό

Σεραφείμ Μπακολουκάς

Διηγήματα

 

Στο ψαχνόΈνας επίτροπος στην εκκλησία του χωριού, που εκτρέφει περιστέρια για τη γιορτή των Θεοφανίων, ένας βοσκός που τα βάζει με έναν λύκο, μια γυναίκα που υπερασπίζεται την αυτοδιάθεση του σώματός της σε μια συνέλευση αναρχικών, ένας άνδρας που προσπαθεί μετά μανίας να σκοτώσει την κατσαρίδα που εισέβαλε στο σπίτι του, είναι λίγοι μόνο από τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων που απαρτίζουν αυτήν τη συλλογή. Πρώτη εμφάνιση του συγγραφέα.

 

Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά

Θάλεια Μακρίδου-Τσιάβου

Διηγήματα

 

Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νεράΈντεκα ιστορίες οι οποίες ορίζονται από τις συγκρούσεις των πρωταγωνιστών με την αδυσώπητη πραγματικότητα που τους περιβάλλει αλλά και από τις δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας τους για να αλλάξει τον ρου των γεγονότων. Και είναι η αδήριτη ανάγκη για επιβίωση, συμπόνια και ελπίδα αυτή που τους ωθεί συνεχώς, αναπόδραστα, σε κάποια ακτή, στην τελική ρήξη, με διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα. Πρώτη εμφάνιση της συγγραφέως.

 

Σόλωνος 110, Αθήνα, 210 3637867, [email protected], ekdoseis.vakxikon.gr

 

Οδηγός Βιβλίου