«Eπίμαχες συζητήσεις - Επίκαιρες συναντήσεις»

LIFOTEAM 18.10.2016 | 00:00

Ένας νέος θεσμός για το δοκίμιο ξεκινά από τα Public με τον Χάρη Βλαβιανό. Oι θεαματικές εκδηλώσεις με τίτλο «Επίμαχες συζητήσεις- Επίκαιρες συναντήσεις», απευθύνονται σε όσους αγαπούν τις δημιουργικές συζητήσεις καθώς και σε αυτούς που μοιράζονται τις σκέψεις τους, αλλά και τις πολύτιμες γνώσεις τους, σε ένα φιλομαθές και βιβλιόφιλο κοινό. Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

 

Mε οικοδεσπότη τον Χάρη Βλαβιανό, ποιητή, μεταφραστή και διευθυντή του περιοδικού «Ποιητική» ο νέος αυτός θεσμός προσεγγίζει και προσκαλεί κοντά μας εξέχουσες προσωπικότητες, αγαπητές σε όλους. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η συζήτηση για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εποχή μας, ενώ παράλληλα φέρνουν στο φως προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας. Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης των εκδηλώσεων είναι οι διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, οι κίνδυνοι που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το μέλλον της λογοτεχνίας σ' ένα περιβάλλον διαβρωμένου λόγου και οι πολλαπλές ερμηνείες του σωκρατικού «ευ ζην» 

 

Οι «Επίμαχες συζητήσεις - Επίκαιρες συναντήσεις» ξεκίνησαν την Τρίτη 27/9 στις 7.00μ.μ. στα Public Συντάγματος, όπου ο Χάρης Βλαβιανός συζήτησε  με τον ιστορικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστα Κωστή, για ζητήματα που αφορούν τη πολιτική, οικονομική, αλλά και πολιτισμική σκηνή της χώρας μας με αφορμή την επανέκδοση της σημαντικής μελέτης του καθηγητή «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας».

 

Επόμενη συζήτηση με τον Χάρη Βλαβιανό είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 18/10. Καλεσμένος θα είναι ο Θάνος Βερέμης σε μια συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με αφορμή την επικείμενη έκδοση της σημαντικής μελέτης του, «Ανδρέας Παπανδρέου: Μεγάλες Προσδοκίες».

ΠΟΤΕ18/10/2016 - 18/10/2016
ΠΟΥPUBLIC (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)
Οδηγός Βιβλίου