Kώστας Μουζουράκης, Μήνας Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στον Ιανό.

LIFOTEAM 11.11.2016 | 00:00

 Μήνας Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στον Ιανό.

Ο συγγραφέας Κώστα Μουζουράκης, στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργανώνουν η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και ο Ianos, θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του Κακό χαρτί και Φίδια στο σκορπιό.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο Κακό Χαρτί:

Ένας πληρωμένος φονιάς κι ένας νεαρός χαρτοκλέφτης. Μια εξαφάνιση, ένας εκβιασμός και μια φωτογραφία που είναι πενήντα έξι χιλιάδες φορές η ίδια λέξη. Ένας νονός χωρίς οικογένεια, ένας επικούρειος τζογαδόρος κι ένας καπετάνιος δίχως τσούρμο, που, επιπλέον, σιχαίνεται το νερό.

Η Κρίση κι ο Εμφύλιος. Ένα αδιάβροχο κίτρινο σαν το δέρμα του θανάτου κι ένας αόρατος μαέστρος με μπαγιάν, που περιφέρεται μέσα, έξω και πέρα απ' όλα αυτά. Σχέδια που καταστρώνονται με σκοπό ν' ανατραπούν και συμφωνίες που κλείνονται με στόχο ν' αναιρεθούν, συμβόλαια ζωής και συμβόλαια θανάτου και πληγές νωπές, θαμμένες μες στη σκόνη.

Και πάνω απ' όλα, η αναπόφευκτη βία που κλιμακώνεται δίχως έλεος, καθώς, κατά Κλαούζεβιτς, καθένας από τους αντιπάλους ακολουθεί τον νόμο του άλλου, κι απ' αυτό προκύπτει μια αλληλεπίδραση που, ως έννοια, οφείλει να φτάσει στα άκρα

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο Φίδια στο σκορπιό.

 

Σ' αυτή την πλευρά του δρόμου, συμβιώνουν κι αλληλοσπαράσσονται οι ήρωες του βιβλίου: ληστές τραπεζών, διεφθαρμένοι μπάτσοι, πόρνες, μπράβοι και νταβατζήδες, σε ήσυχα μπαρ, παλιά ξενοδοχεία και βρόμικα νυχτερινά στέκια, όπου το δίκιο κρύβεται στις κάννες των όπλων κι ο θάνατος τριγυρίζει αθέατος. Ένα πολιτικό νουάρ μυθιστόρημα, μια ματωμένη ιστορία εκδίκησης, ταγμένη στην παράδοση των παλπ αναγνωσμάτων, των ρόουντ μούβι και των ταινιών του Σαμ Πέκινπα, του Σέρτζιο Λεόνε και του Κουέντιν Ταραντίνο.

ΠΟΤΕ11/11/2016 - 11/11/2016
ΠΟΥΙΑΝΟΣ
Οδηγός Βιβλίου