Pokemon Poetry

Δέκα νέοι/ες ποιητές/τριες διαβάζουν ποιήματα για πόκεμον

LIFOTEAM 27.4.2018 | 00:00

To #TextMe_Lab διοργανώνει το πρώτο Pokemon Poetry Slam. Στις 27 Απριλίου δέκα νέοι/ες ποιητές/τριες διαβάζουν ποιήματα για πόκεμον.


Προσωπικές ιστορίες, αναμνήσεις video games και παιδικά τραύματα σε μια αναπάντεχη ποιητική βραδιά. Συμμετέχουν: Μαργαρίτα Αθανασίου, Γιάννης Γαλιάτσος, Νίκος Γεωργίου, Χάρης Ζόφος, Κατερίνα, Πάνος Κουτούλιας, Γιώργος Μηλιαράκης, Μάνος Μπαζάνης, Ανατολή Σοφρά, Καγκέλα Τρομοκρατίς.

28 Aπριλίου, 12:00-16:00 - Pokemon Poetry Go, workshop και κυνήγι ποιητικού θησαυρού στην πόλη.
Ο ερευνητής Φοίβος Δούσος εισάγει τους συμμετέχοντες στην χρήση προγραμμάτων επαυξημένης πραγματικότητας με στόχο την δημιουργία νέων ποιητικών μέσων.

29 Απριλίου, 19:00-21:00 Ποιήματα για Πόκεμον. Κύκλος Τραγουδιών για Μέτζο-Σοπράνο και Πιάνο. (live)
Η μέτζο-σοπράνο Ιωάννα Φόρτη και ο πιανίστας και συνθέτης Αλέξανδρος Δρόσος παρουσιάζουν ζωντάνα τον κύκλο τραγουδών “Ποιήματα για Πόκεμον”

Το PokemonPoetry είναι η πρώτη εκδήλωση του #TextMe_Lab. To #TextMe_Lab περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια, performances και μικρές εκθέσεις καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών.

 

Το συνδετικό νήμα του προγράμματος είναι οι υβριδικές γλώσσες που προκύπτουν όταν το κείμενο συνδυάζεται με άλλα καλλιτεχνικά μέσα. Η οπτική ποίηση του 20ού αιώνα, το spoken word και τα όρια μεταξύ ποίησης και ηχητικής τέχνης, τα σύγχρονα γλωσσικά φαινόμενα στη διαδικτυακή ποπ κουλτούρα και τα νέα μέσα, καθώς και η σχέση λέξης και οθόνης, είναι κάποια από τα κύρια θέματα του #TextMe_Lab.

ΠΟΤΕ27/04/2018 - 29/04/2018
ΠΟΥATOPOS
Οδηγός Βιβλίου