Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει - Το μυθιστόρημα

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του χειμώνα τώρα ως μυθιστόρημα διασκευασμένο για νεαρούς φανατικούς

LIFOTEAM 15.2.2016 | 13:21

 

«Ο πόλεμος ερχόταν στον πλανήτη Τζακού, με έναν προάγγελο του ένα τεράστιο καταδρομικό, γνωστό και ως Φαϊναλάιζερ. Πετούσε στα βάθη του διαστήματος, χωρίς να ανησυχεί και πολύ για τυχόν ενέδρες. Με μήκος σχεδόν τρία χιλιόμετρα από την πλώρη ως την πρύμνη, το Σταρ Ντιστρόϊερ ήταν εφοδιασμένο με πυροβόλα ντουρμπολέιζερ, ελκτικές ακτίνες, γεννήτριες ασπίδων και εκτοξευτές βλημάτων. Και αυτά μόνο στο εξωτερικό του. Η πραγματική δύναμη πυρός του Φαϊναλάιζερ – το πλήρωμα του – βρισκόταν στο εσωτερικό»...


Οι παλιοί πιστοί της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών, ίσως κατάλαβαν από τις πρώτες κιόλας λέξεις, ότι κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο κεφάλαιο του μυθιστορήματος Star Wars, Η Δύναμη Ξυπνάει. 

 

Ο Μάικλ Κόγκι, μετά τα ρίγη συγκίνησης που η κινηματογραφική επιστροφή του Λουκ Σκάϊγουοκερ προκάλεσε σε παλιούς και νέους φανατικούς της φιλοσοφίας του “Star Wars” αναλαμβάνει να μεταφέρει την ιστορία του ιππότη Τζεντάι στο χαρτί, ειδικά διασκευασμένη για νεαρούς αναγνώστες.

 

Η συμμαχία των Επαναστατών που νίκησαν τη σατανική αυτοκρατορία, μετά από τους καιρούς ειρήνης που εξασφάλισε στον γαλαξία, πρέπει και πάλι να αναλάβει δράση, καθώς μια νέα σκοτεινή δύναμη εμφανίζεται και ο Κάιλο Ρεν, όπως έγινε σαφές και στην ταινία, αυτή τη φορά επιστρέφει πιο μοχθηρός από ποτέ.

 

Οι λάτρεις (και) της λογοτεχνίας του «Πολέμου των Άστρων» μπορούν να βρουν τις πρώτες 14 σελίδες του βιβλίου στον ιστότοπο των εκδόσεων, ως μία πρώτη γεύση, του γιατί αυτή η ιστορία, χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της, εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους, είτε ως ταινία, είτε ως μυθιστόρημα βασισμένο στο σενάριο της επικής κινηματογραφικής δουλειάς του Lucas.

 

Το βιβλίο Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει, σε μετάφραση της Βάσιας Τζανακάρη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.