10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 2.3.2018 | 11:53

Kraftwerk

Οι Kraftwerk, ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, έρχονται στην Αθήνα. Οι Γερμανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής σκηνής θα εμφανιστούν στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) στο πλαίσιο της 3-D Concerts περιοδείας τους, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδυάζοντας μουσική και εικόνα σε ένα οπτικοακουστικό show που χαρακτηρίστηκε ως «απόλυτο έργο τέχνης».

03/03, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do), Δέλτα Φαλήρου, Ώρα: 19:30, Εισιτήριο: 35- 52 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Grandbrothers

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Grandbrothers

 

Οι Grandbrothers είναι ένα γερμανικό ντουέτο από το Ντίσελντορφ που βασίζεται στο πιάνο και στην ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου που παράγεται από αυτό. Ο Erol Sarp στο πιάνο και ο Lucas Vogel στα ηλεκτρονικά συνδυάζουν την κλασική μουσική με έναν σύγχρονο τρόπο παραγωγής, κατά τομ οποίο αυτοσχέδια ηλεκτρομαγνητικά σφυριά τοποθετούνται στο εσωτερικό του πιάνου, παράγοντας έναν ιδιόμορφο και ανεξερεύνητο ήχο, χωρίς τη χρήση συνθεσάιζερ.

2/3, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 17 ευρώ

 

 

Electric Nights 2018

Το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής, αφιερωμένο στην τέχνη και στην τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 6η χρονιά στην Αθήνα με την καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Στο επίκεντρο της φετινής έκδοσης βρίσκονται το machine learning (μηχανική μάθηση), τα neural networks (νευρωνικά δίκτυα), το circuit bending (μεταποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων), τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η στοχαστική σύνθεση αλλά και τα οπτικοακουστικά sets (πειραματικά έως dance electro).

2-3/3, Booze Cooperativa, Kολοκοτρώνη 57, 21:00, εισ.: 5-8 ευρώ

 

 

Devamp Javu/ The Steams, Ιερή Μασκαράτα

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Steams

 

Η μουσική των Steams είναι σε μεγάλο βαθμό ιεροτελεστική. Χαρακτηρίζεται από ψαλμωδικά φωνητικά, προοδευτικές κιθάρες, έντονα τύμπανα και επαναλαμβανόμενες μπασογραμμές. Ορμώμενοι από τον καλιφορνέζικο ήχο των late 60’s και ταυτόχρονα ριζωμένοι στην ανατολίτικη γενεαλογία τους, οι Steams θα σας ταξιδέψουν από γλυκές εισαγωγές σε εκστατικά κρεσέντο. Αυτή την εποχή ετοιμάζουν το ντεμπούτο LP τους με τίτλο “Wild Ferment”.

 

Οι Devamp Javu, με έδρα την Αθήνα, προσπαθούν να καταλάβουν το Διονυσιακό αίσθημα και να το μετασχηματίσουν σε ένα χορό ψυχολογίας, ενστίκτου, άφεσης και παραδοχής.

02/03, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

Χειμερινοί Κολυμβητές, Μουσική διαδρομή 50 χρόνων

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Χειμερινοί Κολυμβητές

 

Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του παρουσιάζουν τραγούδια και μουσικές από το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής. Στο πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται κομμάτια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ έως τώρα στις συναυλίες τους.

 

Η μουσική των Χειμερινών Κολυμβητών συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα τους ανάλογα με το ακροατήριο και την διάθεσή τους.

2-5/03, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρασκευή, Σάββατο: 22:30, Κυριακή, Δευτέρα: 21:30, Εισιτήριο: 15- 25 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Allochiria/ Sofia Sarri/ Chronoboros

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Σοφία Σαρρή

 

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου τους δίσκου "Throes" και λίγο πριν την δεύτερη τους ευρωπαϊκή περιοδεία οι Allochiria επιστρέφουν στο ΑΝ Club. H μουσική τους συνδέεται συχνά με συγκροτήματα του post-metal κινήματος όπως Νeurosis, Isis, Cult of Luna και Amenra.

 

Η Σοφία Σαρρή, μια πολυσχιδής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόρων της indie σκηνής της Αθήνας έως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup, μεταξύ άλλων. Η avant pop της Σαρρή έχει ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop.

02/03, An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 6 ευρώ

 

 

Fogbound

Οι Fogbound έρχονται από την Λα Κορούνια με μουσικές καταβολές από τη σκηνή του UK freakbeat και της west coast psychedelia. Το πρώτο τους ντέμο εμφανίστηκε στις αρχές του 2013 χαρίζοντάς τους μια θέση στο line-up του Euro YeYe Weekender. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και έχουν κυκλοφορήσει ένα LP και τέσσερα singles.
03/03, Lost & Found, Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, Ώρα: 23:00, Εισιτήριο: 12 ευρώ

 

 

Γιώργος Καλούδης, Innovating Tradition

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Γιώργος Καλούδης

 

Τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, ο Γιώργος Καλούδης προσάρμοσε την τεχνική του τσέλου πάνω στο αγαπημένο του όργανο, την κρητική λύρα, προσθέτοντας μια τέταρτη χορδή. Έτσι μπόρεσε να συμπεριλάβει την τετράχορδη κρητική λύρα στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες του.

 

Μετά από δώδεκα χρόνια έρευνας και μελέτης, ηχογράφησε, το 2016, τις Σουίτες του Μπαχ για σόλο τσέλο με τετράχορδη λύρα, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση (DNA-Label Records), έργο που λίγους μήνες αργότερα παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Μέγαρο. Σε αυτό ρεσιτάλ, ο Καλούδης ενώνει τους αιώνες αποκαλύπτοντας έναν κόσμο τόσο σύγχρονο όσο και παραδοσιακό. (Έργα J.S. Bach και Γιώργου Καλούδη).

03/03, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 10- 15 ευρώ

 

 

Ocean Wisdom

10 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
Ocean Wisdom

 

O Ocean Wisdom κυκλοφόρησε το 2015 το κομμάτι Walkin’ και περιοδικά όπως το Complex Magazine τον χαρακτήρισαν «το μέλλον της UK hip-hop». Το άλμπουμ Chaos 93’ βγήκε από την High Focus Records στις αρχές του 2016, και την ίδια μέρα μπήκε στα Top 10 Charts του iTunes.

 

Ο Wisdom κατάφερε να πάρει από τον Eminem τον τίτλο του «γρηγορότερου ράπερ στην ιστορία», καθώς μπόρεσε να χωρέσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 4,45 λέξεων το δευτερόλεπτο στην debut κυκλοφορία του Walkin’. Τη συναυλία ανοίγει ο Λόγος Τιμής.

03/03, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 13- 18 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Open Day - Μάης ’68

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα χρόνων από το Μάη του ’68, τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε έναν μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων σε όλους τους χώρους της Στέγης. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με συναυλία στην Κεντρική Σκηνή.

4/3, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, 16:30-20:30. Δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης. Συναυλία στην Κεντρική Σκηνή στις 21:00. Εισιτήριο συναυλίας: 3-5 ευρώ.

Οδηγός Μουσικής