4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 3.6.2016 | 10:28

 

Και άλλη 1 για σήμερα!

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

 

Release Festival

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα της παγκόσμιας σκηνής θα εμφανιστούν τη δεύτερη και την τρίτη μέρα του Release Festival που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην πλατεία Νερού. Στις 3 Ιουνίου τη σκηνή καταλαμβάνουν οι Parov Stelar με electro swing ήχους, ενώ νωρίτερα θα εμφανιστούν οι Chinese Man, Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, Rsn και Gad. Λίγες μέρες αργότερα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, θα ακούσουμε psych-rock και shoegaze ήχους από συγκροτήματα όπως οι Brian Jonestown Massacre, Slowdive, Closer και Noise Figures. Το μεγάλο όνομα της βραδιάς θα είναι η PJ Harvey, που έρχεται για να ερμηνεύσει παλιά κομμάτια αλλά και τραγούδια από το νέο της άλμπουμ, με τίτλο «The hope six demolition project».


3/6, 7/6, πλατεία Νερού, Φάληρο, είσοδος: €39.

 

Rockwave Festival

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η φωνή των Arctic Monkeys, Alex Turner, και το καλλιτεχνικό του alter ego, Miles Kane, ή, αλλιώς, οι Last Shadow Puppets, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Everything you 've come to expect». Μαζί τους στο Terra Stage ένα από τα πιο πετυχημένα βρετανικά συγκροτήματα, οι Suede, αλλά και οι Subways, γνωστοί στο ελληνικό κοινό από τη ραδιοφωνική επιτυχία «Rock'n'Roll Queen». Το line up συμπληρώνουν δύο εγχώριες μπάντες, οι Callas και οι Whereswilder, ενώ παράλληλα, στο Vibe Stage, θα εμφανιστούν οι Dropkick Murphys, Turbonegro, Despite Everything και Wish Upon a Star.


5/6, 15:00, Terra Vibe Park, 37ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα, είσοδος: €45.

 

Sala Sala

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, σε μια απρόσμενη συνάντηση με δύο σημαντικές μορφές του ρεμπέτικου τραγουδιού, τη Μαρίκα Παπαγκίκα και τη Σωτηρία Μπέλλου. Έπειτα από έναν χρόνο έρευνας στην ιστορία των δύο σπουδαίων εκπροσώπων του είδους, ο μουσικός συνεργάζεται με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη και τον Άγγελο Πλέσσα, δημιουργώντας μια νέα ανάγνωση του ρεμπέτικου.

 

3/6-4/6, 20:30, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Κεντρική Σκηνή, είσοδος: €5-45.




Eleanor Friedberger

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Κορμοράνος προσκαλεί και πάλι μία από τις αγαπημένες του indie τραγουδοποιούς της τελευταίας δεκαετίας, την ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Eleanor Friedberger, έξι χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα, τότε σαν frontwoman των The Fiery Frunaces, και λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού τρίτου προσωπικού της album, "New View".  Σαν opening act, ο Λευτέρης Μουμτζής από την Λευκωσία της Κύπρου, θα παρουσιάσει τον εξίσου πρόσφατο τελευταίο του δίσκο, "Now Happiness", με τη συνοδεία του Βασίλη Βλαχάκου των Cave Children. 

 

4/6, 21:00, Death Disco, Ωρύγου 16, Ψυρρή, είσοδος: €13-15

 

 

 

Volid Droid w/ Hedvika & Narcosis

 

 

Με αφορμή την κυκλοφορία του ντεμπούτου full length album τους "Terrestrial", οι Void Droid ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s, παρέα με τους φίλους τους Hedvika και Narcosis. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του demo τους που κατάφερε να προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομά τους και έχοντας αποκτήσει μια σεβαστή συναυλιακή εμπειρία, το heavy southern rock-metal κουαρτέτο επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ, με δύο εμφανίσεις σε Πάτρα και Αθήνα.

 

4/6, 21:30, six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €6