5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 19.6.2015 | 15:45

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή αλλά όλο το Σαββατοκύριακο όλη η Αθήνα γιορτάζει την μουσική.

 

 

Six d.o.g.s records showcase

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η νεοσύστατη six d.o.g.s records  μετράει 6 κυκλοφορίες, που θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν επάξια τόσο την αρχική ιδέα πίσω από τη δημιουργία της όσο και την ακμάζουσα νέα ελληνική σκηνή. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου οι Whereswilder, The East, Zebra Tracks και Felizol, όλες οι μπάντες του Markos series δηλαδή, θα βρεθούν επί σκηνής six d.o.g.s για μια γιορτή προς τιμήν των έως τώρα κυκλοφοριών του label. Xρέη DJ θα αναλάβουν οι Μάριος Μπούμπης και Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, ενώ στο χώρο θα στηθεί ένα pop-up shop με βινύλια, cd, κασσέτες και merch της six d.o.g.s records.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 19 Ιουνίου

 

 

 

Resistance Festival

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Φέτος τον Ιούνιο το Resistance Festival γιορτάζει αισίως τα 8 του χρόνια και συνεχίζει. Το Φεστιβάλ εξακολουθεί, ως σταθερό σημείο αναφοράς, να φιλοξενεί κινήματα και οργανώσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο τη συζήτηση και την σύνθεση απόψεων και εμπειριών. Για τρεις ημέρες με ανεξάρτητα σχήματα όπως οι: Nightstalker, Beggars, Dustbowl, Νίκος Οικονομίδης, BaBa ZuLa, Villagers of Ioannina City, Dub Inc και Che Sudaka.

 

 

Γεωπονική Σχολή [Ιερά Οδός, Αθήνα] Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου με είσοδο 3-10 ευρώ.

 

 

Hungry Dukes, Sons of Zevedeus, Chewing Gun, Risabov

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Τέσσερα πολύ νέα γκρουπ συναντιούνται στο Ρομάντσο. Οι Hungry Dukes, Sons of Zevedeus, Chewing Gun και Risabov live. Οι Hungry Dukes δημιουργήθηκαν από τον Nick Duke στη φυσαρμόνικα, φωνή και μίξη/ηχογράφηση και τον Stefan Sid στη κιθάρα και το βιολί το Σεπτέμβρη του 2012 στον Πειραιά. Θα εμφανιστούν με τους Sons of Zevedeus, Chewing Gun και Risabov στη σκηνή του Ρομάντσου.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 19 Ιουνίου

 

 

Deaf Radio, 7-Οdds

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Deaf Radio -πρώην 12gafs- είναι μία garage μπάντα απ' την Αθήνα. Ως 12gafs υπήρξαν για σχεδόν 3 χρόνια, κάνοντας σειρά από live σε Αθήνα και επαρχία. Μπαίνοντας σε μια νέα περίοδο, με ανανεωμένο ήχο και παραγωγή, τον Μάιο του 2015 κυκλοφορούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, ένα cd single ( Down On Her Knees / No Hay Banda). Οι 7-Odds είναι ένα νέο σχήμα που αποτελείται από πέντε αγόρια που παίζουν garage punk/psych/surf, μελωδικές, παλιομοδίτικες, ανεβαστικές μουσικές με παράξενες και όμορφες επιρροές από τους Sonics, τον Jimmy Hendrix, τους The Hives, τους Black Rebel Motorcycle Club τους Last Drive έως και τους Σουηδούς Goat.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 20 Ιουνίου

 

 

 

The Underdogs  w/ Drunken Gramophone

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Oι Underdogs είναι μια μπάντα που ξεκίνησε πριν δύο περίπου χρόνια σαν τρίο, για να εξελιχθεί μέσα στον επόμενο χρόνο σε ένα σχήμα που στις ζωντανές του εμφανίσεις μετράει έως 7 άτομα επί σκηνής. Η αγάπη τους για τις ψυχεδελικές και blues rock φόρμες ήταν αυτό που τους έφερε εξαρχής κοντά και ως εκ τούτου λογικό ήταν να ακολουθήσουν κατά κύριο λόγο αντίστοιχα μονοπάτια δημιουργικά, αλλά την ίδια στιγμή η απέχθεια που τρέφουν για τους αυτοπεριορισμούς, τους αφήνει ελεύθερους να προσεγγίζουν ενίοτε κι άλλου είδους ηχοτόπια. Μαζί τους και οι Drunken Gramophone.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 20 Ιουνίου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

Shutters

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Τα "νόθα παιδιά" του Ian Curtis, του Kurt Cobain και του Eddie Vedder, οι 25άρηδες Shutters εξ Αθηνών ανδρώθηκαν και παρουσιάζουν το πρώτο τους EP με τίτλο "So High But Underground" σε μια εκρηκτική συναυλία στις 21 Ιουνίου 2015 στο Ρομάντσο. Οι Shutters ιδρύθηκαν το 2012 στην Αθήνα.  Οι εμφανείς αναφορές στη σκηνή του Seattle σε συνδυασμό με τους νεωτερισμούς που επιλέγουν καθιστούν τους Shutters μια πολλά υποσχόμενη προσθήκη στην alternative Αθηναϊκή σκηνή.

 

 

 Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Κυριακή 21 Ιουνίου

 

 

Aldo López-Gavilán & Friends

 

 

Ο Κουβανός Aldo López-Gavilán, είναι ένας καλλιτέχνης που πατάει σε δύο μουσικά μονοπάτια, στην αφροκουβανέζικη τζαζ από τη μία και στις κλασικές συνθέσεις για πιάνο από την άλλη. Παιδί με ταλέντο και μουσική ιδιοφϋία, ακολούθησε από πολύ μικρός τα χνάρια της πιανίστριας μητέρας του, και έκανε το επαγγελματικό του ξεκίνημα στα 12 με την Κουβανέζικη συμφωνική ορχήστρα Matanzas ενώ στα 17 του εκτέλεσε το κονσέρτο για πιάνο Νο3 του Προκόφιεβ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κούβας. Έκτοτε έχει κάνει εμφανίσεις σε όλον τον κόσμο και έχει εκδόσει έξι βραβευμένα άλμπουμς με πρωτότυπες συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο σε συνεργασία με τους καλύτερους μουσικούς της πατρίδας του.

 

 

Νομισματικό Μουσείο [Πανεπιστημίου 12, Αθήνα] Κυριακή 21 Ιουνίου