5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 23.10.2015 | 13:59

 

Και άλλες 2 για την Παρασκευή!

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

 

Theodore

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

O Theodore ξεκινάει την Ευρωπαϊκή του περιοδεία, με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου του δίσκου με τίτλο "Ιt Is But It's Not", από την Αθήνα. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης με τη συνοδεία της μπάντας τoυ, θα παρουσιάσουν το προκείμενο album, υποσχόμενοι να προσφέρουν μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά γεμάτη ηλεκτρονικές εκρήξεις.Πρόκειται για έναν δίσκο με ψυχεδελικό rock και ambient pop ηχόχρωμα, distorted ξεσπάσματα και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

 

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, με είσοδο 8-10 ευρώ.

 

Death and Vanilla

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι Death and Vanilla ηχούν σαν ένα περίτεχνο ονειρικό τοπίο, αποτελούμενο από ομιχλώδη οράματα και ηχοχρώματα που σου αλλάζουν προσωρινά την αντίληψη, συντελώντας σε ένα αποτέλεσμα χαλαρό και ευχάριστο, από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Επιδεικτικά ασαφής, αλλά ευκολοχώνευτη για τον μέσο ακροατή, η μουσική των Death and Vanilla αποτελεί το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού που λίγες μπάντες είναι σε θέση να πετύχουν. Με κιθάρες πνιγμένες στο reverb, σφυριχτά keyboards που αφήνουν έναν αντίλαλο απελπισίας και μία διαρκή αντιπαράθεση vocal based και instrumental σημείων, οι late ‘60s baroque / psychedelic harmony pop ήρωες, από το Malmö της Σουηδίας, δεν επιχειρούν αλλά και ούτε καταφέρνουν καν να φτάσουν κοντά στον χαρακτηρισμό “καλογυαλισμένος”.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 23 Οκτωβρίου με είσοδο 15-18 ευρώ

 

 

 

Velvet Room

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η συνταγή είναι γνωστή. Live από  Father Breath, Miss Saturation, Monochromatic Visions, εικαστική έκθεση και dj set από την  A'bleiz Meursault και φαν.

 

 

Velvet Room [Μιλτιάδου17, 4ος όροφος] Σάββατο 24 Οκτωβρίου με ελεύθερη συνεισφορά 3 ευρώ.

 

 

 

The Kenny Garrett Quintet

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του, αλλά και ως ένας από τους πλέον θαυμαστούς μουσικούς που έχουν περάσει από αυτό το όργανο από την εποχή του Charlie Parker! Ο σπουδαίος Kenny Garrett με το κουιντέτο του, επιστρέφει  στην Αθήνα.

 

 

Gazarte [Βουτάδων 32-34, Γκάζι] Σάββατο 24 Οκτωβρίου με είσοδο 20-50 ευρώ.

 

Nightstalker

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ, οι Nightstalker, θρυλική πλέον αθηναϊκή μπάντα, ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επανακυκλοφορία του βινυλίου Dead Rock Commandos, του δίσκου που έφερε στα live τους ακόμα περισσότερο φανατικό κοινό, και από τον οποίο ξεπήδησε ένα από τα σημαντικότερα mucic videos της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής, το περιβόητο Children Of The Sun.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 24 Οκτωβρίου με είσοδο 10-12 ευρώ

 

 

Chinese Basement

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου «Διαδικασία Ημέρευσης» που αποδεικνύει ότι η φράση δεν αντιπροσωπεύει την φάση, και με αφορμή την κυκλοφορία των ολοκαίνουργιων τους κομματιών στο διαδίκτυο, οι Chinese Basement επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα live που θα μας φέρει 505 μέτρα υπό την επιφάνεια της γης!

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 24 Οκτωβρίου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

Steve Wynn

 

 

Κυρίαρχη μορφή της αμερικάνικης ροκ σκηνής, ανεξάντλητος συνθέτης, πολίτης του κόσμου. Αυτός (με πολύ λίγα λόγια) είναι ο Steve Wynn, ο οποίος από τις μέρες των θρυλικών Dream Syndicate μέχρι και σήμερα δε σταματά να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες μουσικές που μπορούν να βρεθούν, ενώ αν πιάσουμε και τις εκάστοτε συνεργασίες του (με μέλη από R.E.M. μέχρι και Green On Red) τότε θα χρειαστούν σελίδες ολόκληρες.

 

 

Tiki [Φαλήρου 15, Κουκκάκι] Κυριακή 25 Οκτωβρίου με είσοδο 10 ευρώ