Kaleo

Οι Kaleo κατάγονται από την Ισλανδία. Μετά από μια σειρά πολύσυζητημένων εμφανίσεων στην πατρίδα τους, το 2015 μετακόμισαν στο Austin του Texas όπου κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Α/Β. Η συμμετοχή τους στα soundtracks των σειρών Suits και Vinyl εκτόξευσε την φήμη τους, ενώ τα “Way Down we Go” και “All the Pretty Girls” παίχτηκαν με μανία από τα ραδιόφωνα.

 

15/12, Piraeus 117, Πειραιώς 117, 19:00, εισ.: 26- 32 ευρώ

 

 

Michel van der Aa/ Ergon Ensemble, Το Βιβλίο της Ανησυχίας

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
O Ολλανδός συνθέτης και σκηνοθέτης Μισέλ φαν ντερ Άα παρουσιάζει το Βιβλίο της Ανησυχίας του Φερνάντο Πεσόα.

 

Με μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει τραγούδι, ηλεκτρονικούς ήχους, ζωντανή μουσική, εικόνες και λόγο ο Ολλανδός συνθέτης και σκηνοθέτης Μισέλ φαν ντερ Άα παρουσιάζει το Βιβλίο της Ανησυχίας του Φερνάντο Πεσόα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου αναλαμβάνει ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, ενώ το επιτυχημένο σχήμα Ergon Ensemble θα τεθεί υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Kasper de Roo.

 

15-16/12, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Κεντρική Σκηνή), λεωφ. Συγγρού 107-109, 20:30, εισ.: 7-15 ευρώ

 

 

Melting Records: Kognitif, Ours Samplus & special guests

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Sugahspank, Φωτο: Takis Spyropoulos

 

H ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική κολλεκτίβα Melting Records διοργανώνει μια hip hop / downtempo βραδιά στο Modu, με καλλιτέχνες από Ελλάδα και Γαλλία. Συμμετέχουν οι: Kognitif, Our samplus, Moderator και Andyfellaz με special guests το δίδυμο Twinsanity και την Sugahspank.

 

15/12, Modu, Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14, 21:00, εισ.: 6- 8 ευρώ

 

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ένας αλλιώτικος Καρυοθραύστης

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

 

Ένας στρατιώτης-παιχνίδι, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης, ζωντανεύει το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα. Μαζί με την Κλάρα ταξιδεύουν σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Και όπως «ζωντανεύει» ο καρυοθραύστης, κάπως έτσι «ζωντανεύουν» και οι αθάνατες μελωδίες του Τσαϊκόφσκι χάρη σε ένα ευφάνταστο animation. 

 

16 & 17/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 5- 30 ευρώ

 

 

Δανάη Παλάκα/ King Elephant/ Νώντας Κακλαμάνης

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Δανάη Παλάκα

 

Στη δράση 3+1 του Ρομάντσο, τρεις ντράμερ της αθηναϊκής σκηνής καλούνται να αναμείξουν τον ήχο τους με τρεις εγχώριους μουσικούς, με στόχο το συνδυασμό διαφορετικών ειδών, τον πειραματισμό και τον επαναπροσδιορισμό των μουσικών τους ταυτοτήτων. Ο κάθε ένας μουσικός συναντάει τους τρεις ντράμερ για ένα μισάωρο session γεμάτο αναπάντεχους συνδυασμούς.

 

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο δεύτερο 3+1, οι: Δανάη Παλάκα, King Elephant και Νώντας Κακλαμάνης συναντούν τους Άκη Σίνο, Don Σταυρινό και Σπύρο Παναγιωτόπουλο.

 

15/12, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 21:00, εισ.: 7 ευρώ

Οδηγός Μουσικής