6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 30.1.2015 | 11:28

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 4 για την Παρασκευή!

 

Sabaton

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Σουηδοί Sabaton, είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα σχήματα στο χώρο του κλασικού heavy metal την τελευταία δεκαετία. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιοδείας του, είχε περάσει και από την Ελλάδα και όχι μόνο έπαιξε με τους IRON MAIDEN σε μεγάλα στάδια, αλλά εμφανίστηκε μπροστά σε κοινό 500.000 ατόμων, στην Πολωνία, στο Przystanek Woodstock Festival και τους αποδόθηκε τιμητικά και η Πολωνική υπηκοότητα. Μαζί τους οι Delain και οι Battle Beast.

 

 

 Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 30 Ιανουαρίου με είσοδο 20-25 ευρώ.

 

 

Mechanimal & Numbers are Futile

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Mechanimal συναντούν τους Νumbers Are Futile, ένα νέο ηλεκτρονικό ντουέτο από την Σκωτία με πολύ ιδιαίτερο ήχο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 30 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Fink

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Fink έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει κομμάτια τόσο από τη νέα του δουλειά αλλά και από την ευρύτερη δισκογραφία του. Ηχογραφημένο σε δεκαεπτά ημέρες στα θρυλικά Sound Factory studios του Hollywood με παραγωγό τον Billy Bush το νέο του άλμπουμ που έχει τίτλο Hard Believer αιχμαλωτίζει αντιθέσεις και εντάσεις, σ' ένα ηχητικό χαρτογράφημα όπου οι ήρεμες εισαγωγές εξελίσσονται σε υπνωτικές λούπες.

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Παρασκευή 30 Ιανουαρίου με είσοδο 18-22 ευρώ.

 

 

 

The Raveonettes

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Oι Raveonettes ξαναεπισκέπτονται την χώρα μας τρία χρόνια μετά την τελευταία τους sold out εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, στο πλαίσιο προώθησης της νέας, έβδομης δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο "Pe' ahi". Πατώντας μουσικά πάνω στη βαριά κληρονομιά των Jesus and Mary Chain και Velvet Underground, δεν διστάζουν να τερματίσουν τους ενισχυτές τους και να μας παρασύρουν στον μοναδικό τους ρυθμό. Special Guests οι δικοί μας Cyanna Mercury!

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205] Παρασκευή 30 Ιανουαρίου με είσοδο 20-25 ευρώ.

 

 

 

Kaboom party

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Το kaboomzine.com με τη νέα του σελίδα να βρίσκεται υπό κατασκευή και τη συντακτική του ομάδα να εμπλουτίζεται καθημερινά με καινούριους συνεργάτες, γράφει και μιλάει γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κάνει πάρτι για να το γιορτάσει με ζωντανές εμφανίσεις από τουςΤsiri Band, Byron και Μoan. Μετά τα live το πάρτι θα συνεχιστεί με μουσικές επιλογές από τους Γρηγόρης Χατζάκης και dj-Gsun.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 31 Ιανουαρίου

 

 

Velvet Room w/ Rita Mosss, Cruel Anagrams, Suicide Bond

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η φάση είναι ήδη γνωστή. Αυτή τη φορά 3 συγκροτήματα αντί για ένα για το κλείσιμο της έκθεσης Hang’ Em High #1.

 

 

Velvet Room [Μιλτιάδου 17, 4ο όροφος] Σάββατο 31 Ιανουαρίου με οικονομική συνεισφορά 3 ευρώ.

 

Birthmark

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Birthmark έχοντας περάσει από alternative rock μονοπάτια, ενδίδουν διαρκώς σε νέες μουσικές-ηχητικές αναζητήσεις. Τα drums αντικαθίστανται από πειραγμένα μπιτάκια, τα οποία διαμορφώνονται σε αληθινό χρόνο και πλαισιώνονται από κιθάρες και αναλογικά synths σε συνθέσεις που κυμαίνονται μεταξύ dream pop, rock και electronica.

 

 

Floral [Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια] Σάββατο 31 Ιανουαρίου με είσοδο 3 ευρώ.

 

Stephen O'Malley [Sunn O)))] + Aluk Todolo (FR) | Opening Rites: Omega Monolith+Holt

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Stephen O’Malley είναι κάτι περισσότερο από ένας σημαντικός καλλιτέχνης για μας. Είναι ένας απόμακρος πατέρας στις βαθύτερες εμπνεύσεις μας. Και για τον κόσμο, οφείλει να αναγνωρίζεται ως ένας απ’τους ριζικούς δημιουργούς που έχει δει αυτή η εποχή. Μια δημιουργία που συγχέεται με την αποδόμηση για να δημιουργήσει και κατ’αυτόν τον τρόπο είναι πλήρης εν τον εαυτό της. Οι Aluk Todolo, (η μέθοδος των προγόνων), βυθίζονται μέσω τον λεπτοφυέστερων στρωμάτων μέχρι το απέραντο κενό και επιστρέφουν με μια ψυχεδελική έκρηξη. Μαζί τους οι δικοί μας Omega Monolith και Holt.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 31 Ιανουαρίου με είσοδο 18-20 ευρώ.

 

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΡΙΩΔΙΟ: Acte Vide + Άγγελος κυρίου 
 
 
Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου η Phase! και η Orila στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου» παρουσιάζουν ένα πλούσιο, κατανυκτικό, διαδραστικό, συναυλιακό, εργαστηριακό εγχείρημα και σας προσκαλούν στο κόψιμο της βασιλόπιτας. Επίτιμοι καλεσμένοι στον χώρο των δύο label είναι το ντούο των Acte Vide (Γιάννης Κοτσώνης / Δανάη Στεφάνου) σε μία σύμπραξη με τον Άγγελο κυρίου πάνω σε αυτοσχεδιαστικά τροπάρια που μιλούν για την κατάλυση στα πάντα, το δρόμο της σαρκός, το φαγητό, το ποτό, τη ματαιότητα, την ταπείνωση, την επιστροφή του ανθρώπου στον Θεό, τον φόβο του Θεού, την κατάνυξη, τη νηστεία.

 

Ίχνη Εμπορίου [Βουλής 8-10, Σύνταγμα] Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

 

Made By Grey

 

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album ως Made by Grey, ο Αντώνης Χατζημιχάλης και οι μουσικοί του θα παρουσιάσουν ένα οπτικοακουστικό gig. Ονειρικά soundscapes, κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ρομαντισμός αλλά και δυνατά ξεσπάσματα με τις εικόνες του visual artist kinomatik. Για να μπει ο Φεβρουάριος με πολλές μουσικές.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 1 Φεβρουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.