7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 7.11.2014 | 12:41

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή!

 

Baby Guru

 



Δύο χρόνια μετά την πανευρωπαϊκή κυκλοφορία του “Pieces”, οι Baby Guru επιστρέφουν με αποσκευές γεμάτες ενθουσιώδεις κριτικές, αξέχαστες εμπειρίες από τις συναυλίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ μόλις επέστρεψαν από τη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχαν στο CMJ Music Marathon. Το τρίτο άλμπουμ τους “Marginalia” κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο και είναι η πιο φιλόδοξη δισκογραφική δουλειά τους μέχρι σήμερα.

 



6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 7 Νοεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Sebastien Tellier

 

 

Ο σπουδαίος Γάλλος μουσικός της French Pop / Synthpop / Electronica επιστρέφει στην Αθήνα. Ο 39χρονος τραγουδιστής, συνθέτης και πολυοργανίστας Sebastien Tellier αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις στο χώρο της σύγχρονης pop / electronica. Με ένα παρουσιαστικό που μάλλον παραπέμπει σε άλλες εποχές, στίχους τραγουδισμένους στα Γαλλικά, τα Αγγλικά και τα Ιταλικά και μία ιδιαίτερη αισθητική που δείχνει να εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από τα 60's και τα 70's, τράβηξε το ενδιαφέρον από την πρώτη του δουλειά, με επιρροές από τον μεγάλο Serge Gainsbourg και μέρος της παρέας των Air και των Daft Punk.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 7 Νοεμβρίου με είσοδο 22 ευρώ.

 

 

I am a beatbox

 

 

To beat box δίδυμο των Word of Mouth παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο στην Αθήνα. Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά διάλεξαν προσεκτικά την παρέα τους, τον ήχο τους και βρήκαν τον τρόπο να μας δείξουν, πως φαντάζονται τη μουσική που μπορεί να παραχθεί από το ανθρώπινο στόμα. Αποτελεί μία από τις ελάχιστες ολοκληρωμένες Beat Box κυκλοφορίες. Με βασικό συμπαραστάτη επί σκηνής τον Dj Mode αλλά και φίλους πολλούς, συνοδοιπόρους και συνεργάτες στον δίσκο θα μετατρέψουν τις δύο αυτές συναυλίες σε ένα ατελείωτο πάρτυ με πρωταγωνιστή τον ρυθμό.

 

 

Κοο Κοο [Ιάκχου 17, Γκάζι] Παρασκευή 7 Νοεμβρίου με είσοδο 8-10 ευρώ.

 

Μιθριδάτης & Σέξπυρ

 

 

Ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ, επιστρέφουν  με ένα μεγάλο Hip Hop Live Show, με τον Μιθριδάτη να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων. Στο πλευρό του Μιθριδά, ο Σέξπυρ με το εξεζητημένο στυλ και την σκηνική παρουσία του.  Μαζί με το δίδυμο, την σκηνή θα μοιραστεί ο δεξιοτέχνης Hip Hop DJ, QB MIX, που θα βρίσκεται στα διπλά πλατό.

 

 

Κοο Κοο [Ιάκχου 17, Γκάζι] Σάββατο 8 Νοεμβρίου με είσοδο 6 ευρώ.

 

 

Hior Chronik & Melorman

 

 

Η μελωδικότητα και η ελεύθερη έκφραση ενώνουν τους δύο Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν το μουσικό τους σύμπαν σε μία ηλεκτρονική ζωντανή παράσταση με ambient ήχους και εικόνες. O Hior Chronik  ξεκίνησε να πειραματίζεται μουσικά πριν 7 χρόνια εστιάζοντας περισσότερο στον κινηματογραφικό ήχο. Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία που διαμορφώνουν έναν ήχο πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις.  Melorman είναι το ψευδώνυμο του Αθηναίου μουσικού Αντώνη Χανιωτάκη ,ο οποίος παράγει ηλεκτρονική μουσική απο το 2005. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από μελωδικά στοιχεία και ζεστά χρωματιστές ρυθμικές γραμμές μέσα σε ένα ηλιόλουστο περιβάλλον από απόκοσμα φωνητικά, εφέ και ήχους.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 8 Νοεμβρίου

 

24 στο Τετράγωνο

 

 

24 συγκροτήματα διαδέχονται το ένα το άλλο στην Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, σε μια 24ωρη αδιάκοπη εναλλαγή ήχων, ατμόσφαιρας και εικόνων. Την επιμέλεια έχει η δημιουργική ομάδα του six d.o.g.s αφήνει για λίγο τη βάση της και πηγαίνει στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κουβαλώντας μαζί της ήχους και μουσικές που συμβαίνουν και αλληλεπιδρούν τώρα. Ένα ολιστικό πείραμα για το χρόνο και τις αντοχές του κοινού και παράλληλα ένα διευρυμένο showcase της ακμάζουσας εγχώριας σκηνής. Το 24ωρο θα χωρίζεται σε 8 τρίωρες ζώνες. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

 

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφόρος Συγγρού 107-109] Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Νοεμβρίου με είσοδο 5-20 ευρώ.

 

 

Kenny Barron & Dave Holland, Τhe Art of Conversation

 

 

O δημοφιλής πιανίστας και εννέα φορές υποψήφιος για Grammy, Kenny Barron συναντάει, τον Dave Holland, έναν από τους σημαντικότερους κοντραμπασίστες και συνεργάτη των Miles Davis, Chick Corea, Sam Rivers και Antony Braxton. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε Ευρώπη και Αμερική, οι δύο βιρτουόζοι και σπουδαίοι συνθέτες κάνουν στάση στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ, "The Art of Conversation" που μόλις κυκλοφόρησε.

 

 

Gazarte [Βουτάδων 32-34, Γκάζι] Σάββατο 8 Νοεμβρίου με είσοδο 28-55 ευρώ

 

Trouble "Psalm 9" 30th Anniversary Show w/ Mahakala/ Human Asteroid

 

 

Οι Αμερικάνοι doom heroes Trouble έρχονται στην Αθήνα, στα πλαίσια του tour της 30ής επετείου του θρυλικού album "Psalm 9" που κυκλοφόρησε το 1984, σηματοδοτώντας παγκοσμίως το doom metal και όχι μόνο. Το doom metal κουιντέτο από το Σικάγο του Ιλινόις, είναι καθηλωτικό πάνω στη σκηνή, αλλά και στο studio, έχοντας ως πολιορκητικό κριό ένα από τα καλύτερα κιθαριστικα δίδυμα σε όλο το heavy metal ιδίωμα, αυτό των Bruce Franklin και Rick Wartell. Τους πλαισιώνουν οι δικοί μας Mahakala και Human Asteroid.

 

 

An Club [Σολωμού 13-15], Σάββατο 8 Νοεμβρίου με είσοδο 20-25 ευρώ.




Mono no aware + last days of s.e.x.

 



Οι mono no aware (project του Γερμανού Leif Kunzel), ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα της ρυθμικής noise σκηνής έρχονται για ένα live στο Death Disco για το ρυθμικό noise event της χρονιάς. Έχοντας κυκλοφορήσει 6 album στην γερμανική Hands productions και παίξει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κάθε live του αποτελεί μια εκρηκτική performance. Μαζι του θα εμφανιστεί το επίσης εγχώριο noise σχήμα της Hands, Last days of s.e.x. του Μάνου Χρυσοβέργη με χαρακτηριστικό τον σκληρό ρυθμικό και παραμορφωμένο ήχο.

 



Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 8 Νοεμβρίου με είσοδο 8 ευρώ.

 

Xiu Xiu

 


Στα 12 χρόνια ενασχόλησης με το προσωπικό μουσικό project των Xiu Xiu, o Jamie Stewart έχει κερδίσει την προσοχή ως ένας απ'τους πιο εκκεντρικούς τραγουδοποιούς της post punk σκηνής. Μετά από αρκετές αλλαγές μελών κατέληξε το 2009 στην Angela Soe με την οποία και έχουν υπάρξει ιδιαίτερα παραγωγικοί τα τελευταία χρόνια. Η μουσική των Xiu Xiu ισορροπεί ανάμεσα στη σύγκρουση και την οικειότητα, δημιουργώντας ένα αντισυμβατικό μείγμα, έκδηλο και στις live εμφανίσεις τους, στοιχείο που τους ξεχώρισε και στη συνείδηση του Michael Gira, που επέλεξε τη συνοδεία των Xiu Xiu σε περιοδεία των Swans. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Suicide Bond, το νέο μουσικό project του Αντώνη Κωνσταντάρα (Le Page, Strawberry Pills).

 

 

 6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 9 Νοεμβρίου με είσοδο 13-15 ευρώ.