"And I' ll Scratch Yours"

Ο Πίτερ Γκάμπριελ στο νέο του δίσκο προσφέρει τραγούδια του σε καλλιτέχνες για να τα διασκευάσουν

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ- SHOWTIME 8.10.2013 | 15:36

 

 

 Το άλμπουμ "And I' ll Scratch Yours", που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, είναι η συνέχεια του άλμπουμ "Scratch My Back" που κυκλοφόρησε το 2010. Τότε ο Peter Gabriel είχε δηλώσει:  "Αντί να κάνω έναν συνηθισμένο δίσκο με διασκευές, σκέφτηκα ότι θα είχε περισσότερη πλάκα να δημιουργήσω ένα νέο είδος άλμπουμ με διασκευές στο οποίο οι καλλιτέχνες θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας τραγούδια, διασκευάζεις ένα δικό μου και εγώ ένα δικό σου, εξ ου και ο τίτλος – «Scratch My Back - And I' ll Scratch Yours».  Παρά το γεγονός, πως στην αρχή,  ήλπιζα αυτά τα δύο άλμπουμ να κυκλοφορήσουν την ίδια στιγμή, κατέστη σαφές πώς το δεύτερο άλμπουμ με τους διάφορους καλλιτέχνες, θα καθυστερούσε και θα κυκλοφορούσε αργότερα".

 

Το εξώφυλλο του "And I' ll Scratch Yours"

 

Όλοι οι καλλιτέχνες, εκτός από δύο, τραγούδια των οποίων διασκευάστηκαν από τον Gabriel στο «Scratch» album, συμμετέχουν στην κυκλοφορία του "And I' ll Scratch Yours" με τις δύο απώλειες να αντικαθίστανται από την Feist και τον Joseph Arthur. Σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο δίσκων είναι και το γεγονός ότι οι διασκευές στον πρώτο συνοδεύονταν από ορχήστρα, ενώ στον δεύτερο όχι. 

 

Πίτερ Γκάμπριελ

 

 

Το 'And I' ll Scratch Yours' θα είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες μορφές:

- Στην απλή έκδοση ονόματα όπως οι Arcade Fire (Games without Frontiers), ο  Bon Iver (Come Talk to Me), ο Randy Newman (Big Time), ο David Byrne (I Don't Remember), ο Lou Reed (Solsbury Hill), ο Paul Simon (Biko),  Brian Eno (Mother of Violence), κ.ά διασκευάζουν κλασσικά τραγούδια από την σόλο καριέρα του Gabriel.

 

Ωστόσο, η διπλή πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει τόσο το πρώτο άλμπουμ «ScratchMyBack» στο οποίο ο Peter Gabriel διασκευάζει  αγαπημένα του τραγούδια (από το Heroes του David Bowie, The Boy in the Bubble του Paul Simon, Listening Wind των  Talking Heads, The Power of the Heart  του Lou Reed, My Body is a Cage των Arcade Fire, The Book of Love των The Magnetic Fields, Philadelphia του Neil Young κ.ά.) με την συνοδεία ορχήστρας όσο και το νέο άλμπουμ 'And I' ll Scratch Yours'.