ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΙΣ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ένα καινούριο διεθνές φεστιβάλ ξεκινά τολμηρά φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο. Με τέσσερις φωτεινές συναυλίες που καλύπτουν κλασική, τζαζ, αλλά και Ελληνική μουσική, που απευθύνονται τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους επισκέπτες του.

LIFOTEAM 7.7.2011 | 00:00

Ένα καινούριο διεθνές φεστιβάλ ξεκινά τολμηρά φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο. Με τέσσερις φωτεινές συναυλίες που καλύπτουν κλασική, τζαζ, αλλά και Ελληνική μουσική, που απευθύνονται τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους επισκέπτες του, αφού θα διαρκέσουν απο τον Ιούλιο μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου, και εμμένουν στη συμβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών στην παραγωγή πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

 

Η ψυχαγωγία δεν αποτελεί ελάσσονα στόχο... Για το λόγο αυτό, άλλωστε, Delicious Chemistry Across The Universe, είναι ο τίτλος της πρώτης συναυλίας στις 7 Ιουλίου, όπου ο δικός μας Δημήτρης Βασιλάκης, στο σαξόφωνο και στα φωνητικά, προσκαλεί τη ντίβα της Βρεττανικής τζαζ, συνθέτιδα και τραγουδίστρια Juliet Kelly, σε μια ενεργειακή συνάντηση με το κοινό, στο Ανοιχτό Θεατράκι της Λάκκας στις 21;30.

--------------------------------------------------

Una noche de fantasia, στις 18 Αυγούστου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 21:00, με δυο νέα αστέρια της διεθνούς κλασικής σκηνής, δυο καλλιτέχνες μεσογειακού ταμπεραμέντου, τον Ισπανό κλαρινετίστα Jose Franch-Ballester, από τη Βαλένθια, που ζει στην Αμερική, αλλά έχει ήδη εμφανιστεί σε μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες στον κόσμο, έχει ηχογραφήσει για το BBC και την Deutsche Grammophon, και την Ιταλίδα πιανίστα Vanessa Benelli Mosell, βραβευμένη με τον τίτλο Young Steinway Artist, και με συνεργασίες στο ενεργητικό της όπως με Yuri Bashmet, Moscow Soloists, Berliner Philarmoniker, Renaud και Gautier Capuçon, μεταξύ άλλων...

 

--------------------------------------------------

 

Jewels of the Classical music, είναι ο τίτλος της τρίτης συναυλίας, που θα δοθεί στην καρδιά του φθινοπώρου, την 1η Οκτωβρίου, με την διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου και τον Βέλγο βιολονίστα Michael Guttman, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου.  Η συναυλία αυτή, που θα δοθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 20:30, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα και πραγματοποιείται με την υποστήριξή της.

--------------------------------------------------

Αλκίνοος Ιωαννίδης - σόλο. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις... στα 20 περίπου χρόνια της πορείας του έχει ξεχωρίσει τόσο ως δημιουργός όσο και ως ερμηνευτής, μα ένας ακόμα λόγος που το κοινό αγκαλιάζει τις παραστάσεις του είναι η διαφορετική προσέγγιση των ζωντανών του εμφανίσεων. Θα εμφανιστεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 21:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΠΟΤΕ07/07/2011 - 21/10/2011
ΠΟΥΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Οδηγός Μουσικής