Baby Trio

Το συγκρότημα του Γιώργου Κοντραφούρη γιορτάζει τα 10 του χρόνια με μια δωρεάν συναυλία

LIFOTEAM 2.9.2018 | 00:00

To μουσικό σχήμα του Γιώργου Κοντραφούρη, Baby Trio, γιορτάζει 10 χρόνια από τη δημιουργία του με μια δωρεάν συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

 

Το Baby Trio ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να αποτελέσει ένα «σχολείο» για νέους μουσικούς και,  παράλληλα, ένα δημιουργικό όχημα, για να εκφράσουν την αφέλεια και τον εφηβικό ενθουσιασμό τους.

 

Η δομή του γκρουπ αλλάζει συνεχώς καθώς όταν ένα νεαρό μέλος του γκρουπ συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του, αποχωρεί παραχωρώντας τη θέση του σε ένα νέο μέλος.

 

Το Baby Trio έχει γνωρίσει από το 2008 ως σήμερα αρκετές και διαφορετικές ενσαρκώσεις. Ο Κοντραφούρης παίζει hammond organ, ενώ τη σύνθεση του τρίο συμπληρώνουν ένας νεαρός κιθαρίστας και ένας νεαρός ντράμερ.

 

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ συμμετέχουν τα νυν μέλη του Baby Trio και πολλοί από τους μουσικούς που έχουν περάσει στο παρελθόν από τις τάξεις του και πλέον ακολουθούν την δική τους διακριτή πορεία στο χώρο της ελληνικής τζαζ.

 

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες με μουσικούς από όλο τον κόσμο.  Σπούδασε στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι και κατόπιν δίδαξε σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο τμήμα Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Συντελεστές: Γιώργος Κοντραφούρης (hammond), Κωστής Φαναράς (κιθάρα), Έκτορας Ρέμσακ (τύμπανα), Κωνσταντίνος Στουραΐτης (κιθάρα), Αλέξανδρος Βήχος (κιθάρα), Γιάννης Παπαδουλής (τύμπανα), Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα), Βαγγέλης Κοτζάμπασης (τύμπανα), Δήμητρα Κοκκινοπούλου (guest vocals).

ΠΟΤΕ02/09/2018 - 02/09/2018
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΏΝ / ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Οδηγός Μουσικής