Το Bolivar Beach Club γιορτάζει δύο δεκαετίες αξέχαστων καλοκαιρινών αναμνήσεων. Ο διάσημος DJ και παραγωγός Kiko Navarro θα αναλάβει τα decks μαζί με τον θρυλικό Dennis Ferrer στις 13 Ιουλίου, σε ένα μοναδικό ντουέτο στο απόλυτο beach club της Αθηναϊκής Ριβιέρας.


Ο Kiko μοιράζεται τις σκέψεις και τις εμπειρίες του, ενώ εξηγεί πώς η Ελλάδα έχει εμπνεύσει τη μουσική του.

 

Όπως αναφέρει, λατρεύει πολλά είδη μουσικής. Οι παραγωγές του επηρεάζονται άμεσα από τα μουσικά του ακούσματα, την διάθεσή του αλλά και το τι συμβαίνει στην ζωή του. Μερικές φορές προτιμά να τις εμπλουτίζει με πιο afro ρυθμούς και μερικές φορές με κλασικούς house, που αποτέλεσαν την αφετηρία της πορείας του.

 

Bolivar Beach Club: Γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας με τον δίασημε Dj και παραφωφό Kiko Navarro

 

«Έχω τη μουσική μέσα μου και τη βγάζω μέσα από τα κομμάτια μου. Αυτό με κάνει να νιώθω χαρούμενος και ολοκληρωμένος. Όσον αφορά το μέλλον της μουσικής μου, ενώ τεχνικά εξελίσσομαι συνεχώς και καθημερινά μαθαίνω κάτι νέο το οποίο το χρησιμοποιώ στο στούντιο, νομίζω ότι η ψυχή μου παραμένει ίδια. Θεωρώ ότι οι εμπειρίες της ζωής μου επηρεάζουν πάρα πολύ ό,τι δημιουργώ και σίγουρα τα τωρινά κομμάτια μου είναι πολύ καλύτερα από αυτά που κυκλοφόρησα όταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου», αναφέρει. 

 


Η καριέρα του ως Dj ξεκίνησε το 1990. Για τον ίδιο ήταν κάτι φυσικό, αφού από πολύ μικρή ηλικία άκουγε τη μουσική που έπαιζε ο μεγάλος του αδερφός στο σπίτι και του άρεσε. Αυτό πυροδότησε το πάθος του και μεγαλώνοντας άρχισε να ανακαλύπτει νέα είδη μουσικής όπως hip hop, funk αλλά και μαύρη μουσική γενικά. Η στιγμή της προσωπικής του αποκάλυψης ήταν όταν άκουσε για πρώτη φορά house και acid house το 1988.

 

Λίγο αργότερα, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί Djs που θαύμαζε, κατάλαβε ότι αυτό ήθελε να κάνει και ο ίδιος. Έτσι, απλά, ακολούθησε το ένστικτό του, μαθαίνοντας πώς να παίζει beatmatch και μελετώντας διάφορες τεχνικές DJ.

 

Η αγάπη του για την μουσική άλλα και η περιέργεια του τον οδήγησαν να εξερευνήσει και το κομμάτι της δημιουργίας ενός τραγουδιού. Η πρώτη του διεθνής συναυλία ήταν στην Ελβετία το 1999 όπου αποφάσισε ότι ήθελε να αφιερώσει όλη του τη ζωή στο να παίζει αλλά και να παράγει μουσική.

 

Στην ερώτηση ποια είναι η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή της καριέρας του μέχρι τώρα και γιατί, ο ίδιος αναφέρει: «Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω μόνο μία γιατί ευτυχώς έχω απολαύσει πολλές αξέχαστες στιγμές. Μερικές όμως από αυτές είναι η πρώτη φορά που έπαιξα μουσική στο Τόκιο, στην Ελλάδα, όπως το Bolivar Beach Bar, στα πάρτι γενεθλίων μου με όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους μου στη Μαγιόρκα και ακόμα πολλά. Επίσης, πρόσφατα είχα μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Τα περασμένα Χριστούγεννα έφτιαξα το πρώτο τραγούδι με τον μεγαλύτερο γιο μου, τον Hugo που είναι 13 ετών στον οποίο διδάσκω τη τέχνη του DJing. Πριν από λίγους μήνες παίξαμε μαζί μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Μαγιόρκα για ένα μεγάλο πλήθος. Τη στιγμή που έπαιξε το τραγούδι μας «Una Mattina», ένιωσα περήφανος, χαρούμενος και γέμισα με απίστευτα υπέροχα συναισθήματα».

 

Σχετικά με την σχέση του με την Ελλάδα και τις εμφανίσεις του σε χώρους όπως το Bolivar Beach Club αναφέρει πως η σύνδεση που έχει με το ελληνικό κοινό είναι πραγματικά ιδιαίτερη και έντονη. Από την πρώτη φορά που έπαιξε στο Bolivar, πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, συνδέθηκε με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Του αρέσει πολύ να παίζει σε υπαίθριους χώρους, και το Bolivar έχει όλα όσα έχει ανάγκη, με highlight φυσικά τη θάλασσα.

 

Η αγαπημένη του στιγμή όταν παίζει μεγάλα sets στο Bolivar Beach Club, είναι εκείνη που ανατέλλει ο ήλιος, ενώ βλέπει τη θάλασσα και όλους τους ανθρώπους που είναι ακόμα εκεί και απολαμβάνουν τη μουσική του. Από το 2008 παίζει κάθε χρόνο στην Ελλάδα και πιστεύει ότι ξέρει τι θέλουν οι Έλληνες.

 

«Οι Έλληνες ξέρουν να διασκεδάζουν, είναι πολύ ευγνώμονες και η φιλοξενία τους είναι από τις καλύτερες που έχω συναντήσει σε όλο το κόσμο. Για μένα είναι σημαντικό πρώτα να γνωρίζω και να συνδέομαι με τους ανθρώπους και μετά να μοιράζομαι τη μουσική μου. Μου δίνουν αγάπη και εγώ τους τη γυρίζω εις διπλούν, αυτή είναι η "φόρμουλα" που λειτουργώ», θα συμπληρώσει. 

 

Ο ίδιος αναφέρει πως κάθε φιλόδοξος Dj και παραγωγός πρέπει να διασκεδάζει ο ίδιος αυτό που κάνει. Πιστεύει πως πρώτα πρέπει να απολαμβάνεις εσύ την εμπειρία, για να μπορείς να μεταδώσεις τη χαρά στο κοινό μέσω της μουσικής. Αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το πλήθος.

 

Κλείνοντας, συμπληρώνει πως για να αποκτήσεις μια επιτυχημένη μουσική καριέρα, η ακεραιότητα και η συνέπεια είναι απαραίτητα, ενώ θα πρέπει πάντα να είσαι ο εαυτός σου

Οδηγός Μουσικής