The Bright Live

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

LIFOTEAM 10.12.2015 | 13:10

The Bright Live

 

Η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το six d.o.g.s. παρουσιάζουν τους Ισπανούς The Bright για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου (free entrance).

 

Οι The Bright είναι η Μίριαμ Γκουτιέρεθ και ο Ανίμπαλ Σάντσεθ, δυο μουσικοσυνθέτες που μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο άλμπουμ τους “Líneas divisorias” («Διαχωριστικές γραμμές») με 11 tracks με ισπανικό αλλά και αγγλικό στίχο, κινούμενοι μεταξύ indie και folk.

 

Σχηματίστηκαν το 2010 στην Λεόν της Ισπανίας. Ο πρώτος τους δίσκος “Soundtrack for a winter’s tale” (Subterfuge, 2011) τους χάρισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στη χώρα του καθώς το βραβείο «Ταλέντο FNAC» της χρονιάς. Στο δίσκο “Estados” (Subterfuge, 2013) το ηλεκτρικό και μαγνητικό τους folk αποκτά την στιβαρότητα ενός ολοκληρωμένου rock συγκροτήματος χωρίς να παραμελεί τις λεπτομέρειες και τα ρεφρέν της καλής pop μουσικής.

 

The Bright Live

Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησαν το “Líneas divisorias”, το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους. H Μίριαμ και ο Ανίμπαλ εξελίσσουν την ξεκάθαρα αμερικανικών επιρροών folk μουσική τους και πατάνε γκάζι, δυναμώνουν τα ηχεία και δημιουργούν 11 ξέφρενα κομμάτια ηχογραφημένα στη διάρκεια του ζεστού και εμπνευσμένου καλοκαιριού της Ανδαλουσίας.

 

 

Το “Líneas divisorias” μέσα από τα μάτια της Μίριαμ Γκουτιέρεθ:

 

«Πέρασε πολύς καιρός από τότε που κάναμε το “Estados” (Subterfuge, 2013). Ο  καινούργιος δίσκος αντανακλά μια προσωπική εξέλιξη, μια ματιά προς τα  πίσω  για  να  δούμε  αυτά  που  έχουμε  ξεπεράσει,  αυτά  που  έχουμε μάθει. Τώρα τα τραγούδια είναι πιο διάφανα, είναι σχεδόν κραυγές και είναι μια επιτομή ενός σωρού εμπειριών που ζήσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια.

 

Αφού τελειώσαμε την περιοδεία με τον δίσκο “Estados”, οι Bright έζησαν σημαντικές  αλλαγές. Καταφέραμε να συνέλθουμε και μετά από σχεδόν δυο χρόνια που δουλεύαμε τα καινούργια τραγούδια, μπήκαμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε τα 11 αυτά κομμάτια.

 

Η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή. Λίγα πράγματα έχουν απομείνει από εκείνον τον ενδόμυχο και νωχελικό ήχο πέντε χρόνια πριν. Έγινε φυσικά, αυθόρμητα, ήταν σαν να το ζητούσε ο οργανισμός μας. Είχαμε όρεξη να χορέψουμε και να τηρήσουμε λιγότερο τους τύπους. Μια αίσθηση αμεσότητας και προσεγμένης ατέλειας στον ήχο που μερικές φορές θυμίζει new wave, τους Blondie, τους Cure και τον γεμάτο ήχο του Bowie. Όλα έχουν αλλάξει, έχουμε αλλάξει και το αποτέλεσμα είναι πιο λαμπρό από ποτέ».

 


 

Ακολουθήστε τους The Bright στο Facebook