THE CHARLATANS

Οι Charlatans θα εμφανιστούν την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Fuzz Club. O Jon Brooks, ο ντράμερ της μοναδικής μπάντας που επέζησε από την baggy έκρηξη των '90s, μιλάει στη LifO.

LIFOTEAM 13.5.2011 | 00:00

Είμαστε ένα συγκρότημα που προσπαθεί σκληρά σε κάθε δίσκο και πιστεύω πως το κοινό μας περιμένει πάντα εκπλήξεις από εμάς. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις του «Who we touch». Αν θα ξεχώριζα ένα τραγούδι, αυτό θα ήταν το «Smash the system». Είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας που έγραψε ο Mark Collins. Μιλάει για τις πορείες και για την ανάγκη του κόσμου να φωνάξει.

Σημείο καμπής για την μπάντα ήταν σίγουρα η κυκλοφορία του «Us and us only». Είχαμε καινούργιο μέλος στο συγκρότημα, κάναμε μόνοι μας την ηχογράφηση και την παραγωγή και νομίζω πως γράψαμε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια μας.

Αποφασίσαμε να δώσουμε χωρίς αντίτιμο το «You cross my path», αφού έτσι κι αλλιώς όλοι το κάνουν παράνομα. Βέβαια, ήμασταν άτυχοι, γιατί την ίδια μέρα και εντελώς ξαφνικά έκαναν το ίδιο οι Radiohead και όλος ο κόσμος ασχολήθηκε με αυτούς. Τελικά, όμως, μπορώ να πω πως ήταν πολύ επιτυχημένο εγχείρημα και είναι σταθμός στην πορεία μας. Μπορεί η βιομηχανία να έχει συρρικνωθεί, αλλά πλέον περισσότερος κόσμος ακούει μουσική και αυτό είναι καλό.

Η έκρηξη της baggy generation συνέβη όταν οι μουσικοί έμαθαν να βάζουν τη ρυθμική μπότα στην αρχή κάθε μέτρου και όχι στο τέλος. Όπως δηλαδή συνέβαινε στη χορευτική μουσική. Ήρθαν και τα χημικά, μάθαμε και τον James Brown και χαλαρώσαμε. Εμείς επιβιώσαμε γιατί αργήσαμε να γίνουμε γνωστοί. Άσε που τότε δεν ήμασταν καλοί μουσικοί.

ΠΟΤΕ13/05/2011 - 13/05/2011
ΠΟΥFUZZ CLUB
Οδηγός Μουσικής