Το Release Athens 2023 αφιερώνει για πρώτη φορά πέντε ημέρες στα (αμέτρητα) παρακλάδια του heavy metal. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν μερικά απ’τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ήχου (Nightwish, Disturbed, Parkway Drive, Helloween, In Flames κτλ.) και το φανατικό εγχώριο κοινό, δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Πόσο μάλλον όταν το φεστιβάλ συνεχίζει και φέτος τις εξαιρετικές προσφορές με 2ήμερα και 3ήμερα εισιτήρια, δίνοντας την ευκαιρία στους metalheads να παρακολουθήσουν τις μεγαλύτερες συναυλίες του σκληρού ήχου σε προνομιακή τιμή. Ενδεικτικά, το 3ήμερο εισιτήριο για τις ημέρες με headliners τους Nightwish, Helloween και Amon Amarth κοστίζει 110€, κάτι που σημαίνει πως όποιοι το επιλέξουν κερδίζουν 30€ απ’την αρχική τιμή! Αλλά επειδή οι προσφορές είναι αρκετές, επισκεφτείτε το www.releaseathens.gr/prosfores για να δείτε όλους τους διαθέσιμους συνδυασμούς. Δύσκολα δεν θα βρείτε κάτι που να σας ικανοποιεί.
 

 

Μια απ’τις πιο πλούσιες metal μέρες είναι χωρίς αμφιβολία αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, με δύο τεράστια headline ονόματα και δύο ακόμα σπουδαία συγκροτήματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

 

Ας τα δούμε όμως ένα-ένα.

 

 

 

Amon Amarth

Μια από τις πιο σεβαστές και συνεπείς μπάντες της μελωδικής death metal σκηνής, οι Σουηδοί Amon Amarth εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 με έναν ήχο που εμπλούτισε το παραδοσιακό Σκανδιναβικό death metal με την ιστορία και τις παραδόσεις των Βίκινγκς. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία το 2008 με την κυκλοφορία του εμβληματικού έβδομου LP τους Twilight of the Thunder God, το οποίο έκανε θραύση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ανοίγοντας το δρόμο για μεταγενέστερους εμπορικούς θριάμβους όπως το Deceiver of the Gods (2013), το Berserker (2019) και το πιο πρόσφατο Το The Great Heathen Army (2022).

 

 

Kreator

Αναμφισβήτητα η πιο επιδραστική και επιτυχημένη ευρωπαϊκή thrash metal μπάντα. Οι Γερμανοί Kreator συνδύασαν τις thrash καινοτομίες των τεσσάρων μεγάλων - Metallica, Megadeth, Anthrax και Slayer – με τα «γκάζια» των Motörhead και το μηδενισμό των Black Sabbath, για να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους, και ανεπανάληπτο, ήχο. Η καριέρα τους είναι γεμάτη κλασικούς δίσκους, όπως τα Extreme Aggression (1989), Coma of Souls (1990), Endorama (1999 και Violent Revolution (2001), και αμέτρητες headline εμφανίσεις στις σπουδαιότερες metal αρένες. Χάρις στο όραμα και την αποφασιστικότητα του ηγέτη τους, Miland “Mille” Petrozza, οι Kreator είναι πια μια απ’τις σταθερές αξίες του σκληρού ήχου και μια απ’τις αγαπημένες μπάντες του εγχώριου κοινού με το οποίο έχουν αναπτύξει μια σπάνια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης.

 

 

Heaven Shall Burn

Μια απ’τις πλέον πολιτικοποιημένες μπάντες του metal, οι Γερμανοί Heaven Shall Burn έχουν συνδυάσει το παραδοσιακό death metal με το metalcore, και έχουν καταφέρει να εδραιωθούν ως μια απ’τα πιο σημαντικά γκρουπ της ευρωπαϊκής σκηνής. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει συνολικά εννιά δίσκους, με κορυφαία στιγμή τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, Of Truth and Sacrifice (2022). Με διάρκεια που ξεπερνά τα 90 λεπτά, οι Heaven Shall Burn παρέδωσαν μια εντυπωσιακή δουλειά, η οποία αναπόφευκτα έφτασε στο νο 1 των γερμανικών charts (για πρώτη φορά στην καριέρα τους) και υπογράμμισε τη δυναμική μιας πραγματικά σπουδαίας μπάντας.

 

 

Bleed From Within

Οι Bleed From Within έχουν μια ισχυρή και αξιόπιστη παρουσία στο βρετανικό metal εδώ και 18 χρόνια. Σχηματίστηκαν στη Γλασκώβη, το 2005, την περίοδο της έκρηξης του metalcore, και καθιερώθηκαν γρήγορα ως μια από τις πιο ξεχωριστές μπάντες της σκηνής στη χώρα. Από το ντεμπούτο άλμπουμ, “Humanity” (2009), μέχρι το πιο πρόσφατο και αριστουργηματικό “Shrine” (2022), οι Bleed From Within εδραίωσαν τη φήμη τους ενώ οι εκτεταμένες περιοδείες τους μετέτρεψαν σε μια εντυπωσιακή live μπάντα.

 

 

Οδηγός Μουσικής