Lia Hide

Συνδυάζοντας την ποπ κουλτούρα των 80's και την art/progressive μουσική των 90's.

LIFOTEAM 30.11.2018 | 00:00

Η Αθηναία τραγουδοποιός Lia Hide ξεχωρίζει στην dark/artpop σκηνή της Ελλάδας, ενώ φλερτάρει με τη διεθνή σκηνή με περιοδείες στην Ευρώπη (Ιταλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία) την Αμερική και τον Καναδά.

 

Η πολυσχιδής Lia (γράφει επίσης μουσική για χορό και θέατρο) μετά από ένα πολύ παραγωγικό παρελθόν στην ελληνική electronica, έχει πλέον κυκλοφορήσει 2 προσωπικούς δίσκους και ετοιμάζει τον τρίτο, ενώ έχει εμφανιστεί και συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής (Tricky, Keep Shelly in Athens, Kovacs, Anneve Van Giersbergen, KBHTA, Kadebostany, Joseph van Wissem).

 

Συνδυάζοντας την ποπ κουλτούρα των 80'ς και την art/progressive μουσική των 90'ς, ο ήχος της αποτελεί ένα πολυεπίπεδο σύμπλεγμα από ήχους ηλεκτρονικούς, ροκ και κινηματογραφικούς, με όπλο την εύθραυστη χροιά της δυνατής φωνής της και την θεατρικότητα της σκηνικής της παρουσίας.

 

Μαζί της οι House of Light που δημιουργούν τραγούδια που σου κολλάνε στο μυαλό, ντυμένα με ψυχεδελικό ήχο, γεννημένα απο new wave, 80s pop, shoegaze και post-punk επιρροές.

ΠΟΤΕ30/11/2018 - 30/11/2018
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής